Acasă Actualitate Şeful Biroului de comunicare al Mitropoliei Banatului, preot Ionel Popescu, ascunde îmbolnăvirile...

Şeful Biroului de comunicare al Mitropoliei Banatului, preot Ionel Popescu, ascunde îmbolnăvirile COVID din rândul preoţilor

7881
DISTRIBUIȚI

Bisericile timişene continuă să rămână leagăne ale virusului SARS-CoV-2, preoţii continuă să se îmbolnăvească, ba, chiar şi familiile lor, unii ajung în stare gravă în spital, alţii chiar se prăpădesc. Acesta este doar vârful aisbergului, pentru că nu se cunoaşte numărul enoriaşilor care ajung să se contamineze de coronavirusul luat din sfintele lăcaşuri.

După ce preotul militar Bogdan Radu de la Biserica 700 din Timişoara a plecat la cele veşnice la doar 37 de ani, pe patul de spital de la Victor Babeş, cu plămânii plini de COVID, un alt preot, călugărul Varlaam la Mănăstirea Partoş (Padre, cum este cunoscut părintele de o bunătate fără margini, care a ajutat ani la rând mulţime de copii proveniţi din familiile sărace, cu hrană şi tot ce e necesar pentru a învăţa carte), ne scrie de pe patul aceluiaşi spital, cu aceeaşi boală, îndemnând lumea să se protejeze. Cu toţii îi dorim însănătoşire grabnică părintelui Varlaam.

Biserica Martirilor din Timişoara, cu cloacă de COVID, a fost recent un alt exemplu de dosire a adevărului, lăsând naivii să intre în biserică. 

De protejat se protejează şi vicarul eparhial al Episcopiei Timişoarei, preotul Ionel Popescu, de la biserica ortodoxă din Iosefin, poartă mască şi mai ales … se spală pe mâini de COVID, ascunzând sub preş aceste îmbolnăviri.

Un alt preot, Bălăngeanu, din Calea Chişodei din Timişoara este testat pozitiv cu COVID, împreună cu soţia.

Şeful Biroului de presă al Mitropoliei Banatului, acelaşi preot Ionel Popescu, ascunde şi acest caz şi nu-l informează nici pe Mitropolitul Ioan al Banatului despre îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2. Ţine sub preş toate informaţiile. De ce? Nu se poate spune că preotul Ionel Popescu nu crede în existenţa virusului, ci mai degrabă că ascunde cu rea-credinţă îmbolnăvirile, pentru a nu-i ţine departe pe enoriaşi; iar asta, nu din dragoste pentru credinţă- căci aceasta spune să ne ferim de primejdii, să ne ocrotim sănătatea şi să ne iubim aproapele-, ci din lăcomie pentru banii care să umple cutia milei.

A ascunde cazurile de îmbolnăviri în rândul preoţilor în faţa credincioşilor este un îndemn al acestora de a se arunca în foc. Dar Iisus spune tocmai “să nu-L ispiteşti pe Dumnezeu”.

Societatea cere transparenţă de la toate instituţiile, dar tocmai feţe sau funcţii bisericeşti, aşa cum sunt cele ale preotului Ionel Popescu, dosesc adevărul, primejdia. Până când? Nu-l poate pune la punct nimeni pe acest funcţionar lipsit de dragostea hristică faţă de semeni?

*

Iată ce ne transmite părintele călugăr Varlaam, pe facebook: 

“Dragilor, Din păcate, după primirea rezultatelor testului am fost declarat pozitiv. Se pare că fratele acesta, COVID, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. Vă rog să vă amintiţi de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugaţi şi pentru toţi bolnavii şi pentru medicii şi personalul medical care fac atât de mult bine şi care au o misiune deloc uşoară. Vă port şi eu în gândurile mele. Sunteţi o icoană deasupra căreia mă odihnesc şi de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună. Respectaţi, vă rog, regulile. Masca, distanţa, igiena mâinilor. Ştiţi cât de mult ţin la asta. E esenţial. Vremurile nu sunt bune. Dacă cineva dintre voi aţi fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea şi observaţi simptome, vă rog mult să vă căutaţi medicul de familie, faceţi testul şi să aveţi grijă de voi. Rămâneţi statornici în dragoste. Vă îmbrăţişez din suflet. Mulţumesc pentru (deja) atâtea mesaje frumoase care mi-au mişcat inima. Sunteţi tezaurul meu. P. Varlaam (Padre)”.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului, preot Ionel Popescu, mai ascunde multe îmbolnăviri de COVID ale preoţilor şi monahilor din Banat? De ce? Ce ascunde această tăcere vinovată a sa?

Comentarii

comentarii