Acasă Administraţie Şeful CJ Timiş, nemulţumit de banii alocaţi de guvern pentru judeţ

Şeful CJ Timiş, nemulţumit de banii alocaţi de guvern pentru judeţ

DISTRIBUIȚI

În cadrul ultimei şedinţe de plen a Consiliului Judeţean Timiş au fost alocaţi banii veniţi de la bugetul de stat pentru unităţile administrative teritoriale din judeţ. Suma ajunsă în conturile instituţiei în acest scop, de 37 de milioane de lei, este considerată a fi total insuficientă de către Călin Dobra, preşedintele instituţiei.

„Consiliul Județean Timiș dă primăriilor 37 de milioane de lei. Banii de la Guvern, insuficienți. Că în Timiș au venit, mai mereu, bani puțini de la Guvern, o știm cu toții. Că suma pentru echilibrarea bugetelor locale a fost plafonată, știm și asta și ne nemulțumește total! Este nedrept de puțin, ca un județ ca Timișul, unul dintre cei mai importanți contributori la buget, să primească doar 27 de milioane de lei acum! Cum îi împărțim?! Cum gestionăm situația?!”, a anunţat Dobra.

La această valoare se mai adaugă alte zece milioane de lei pentru lucrări la drumurile comunale, provenite din cotele defalcate de TVA.

„Cu echipa Consiliului Județean Timiș, am stabilit să acordăm primăriilor din județ, un total de 37 de milioane de lei, astfel: cele 27 milioane de lei de la Guvern, pentru echilibrarea bugetelor de investiții, iar 10 milioane de lei, bani din sume defalcate de TVA, exclusiv pentru lucrări la drumurile comunale. Pe de altă parte, prin legea bugetului de stat, municipiile au beneficiat de sume importante, iar ca exemplu, vă pot spune că municipiul Lugoj a primit de la Consiliul Județean o finanțare ce se ridică la 1,8 milioane de lei. Împărțirea acestor bani a fost intens discutată cu șefii administrațiilor locale din Timiș, dar și cu consilierii județeni, inclusiv cu cei din celelalte grupuri politice. Facem tot ce putem, ca să dezvoltăm Timișul împreună!”, a mai subliniat Călin Dobra.

Comentarii

comentarii