Acasă Administraţie Șeful CJ Timiș propune Primăriei Timișoara construcția în comun a unui spital...

Șeful CJ Timiș propune Primăriei Timișoara construcția în comun a unui spital modular, cu 18 paturi de terapie intensivă

556
DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, vine cu o propunere inedită pentru societatea timișoreană: construirea unui spital modular ATI, împreună cu Primăria Timișoara și cu ajutorul sponsorilor locali. Acesta ar putea fi ridicat în trei – patru luni, va costa aproape două milioane de euro și va ofer 18 asemene paturi de terapie intensivă.

În acest scop, el cere celor de pe bulevardul CD Loga nr. 1 să colaboreze, să împartă costurile investiției și să ajute sistemul medical suprasolicitat.

”S-a vorbit mult despre paturile ocupate de la ATI cu bolnavi Covid-19 dar nimeni nu își asumă o inițiativă concretă de suplimentare a lor. Știți cât costă un spital modular ATI cu 18 paturi? În jur de 2 milioane de euro. Dacă CJ Timiș împreună cu Primăria Timișoara și cu câteva firme mari ne-am da mâna, am putea construi un asemenea spital în 3–4 luni. Cele două UAT-uri pun jumătate de milion de euro, un teren găsim fie în proprietatea Primăriei fie la CJ Timiș si sunt convins că dacă vorbim cu oamenii de afaceri va exista înțelegere pentru un asemenea proiect pe care să îl realizăm rapid.

Cu siguranță vor exista cârcotași care sa spună că ne trebuie linie de gardă, că ne trebuie una sau alta. Eu zic să punem banii, să găsim locația și detaliile se rezolvă din mers”, propune Alin Nica.

 

Comentarii

comentarii