Acasă Actualitate Șeful CJT cere soluții pentru realizarea unei piste de biciclete de-a lungul...

Șeful CJT cere soluții pentru realizarea unei piste de biciclete de-a lungul DJ 691, la Dumbrăvița

DISTRIBUIȚI

La Dumbrăvița este nevoie de o pistă de biciclete, care să travereze comuna, în paralel cu DJ 691. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, administratorul drumului, a fost vineri pe teren pentru a vedea stadiul lucrărilor de lărgire a DJ 691, care duce spre nodul de urcare pe A1 de la Giarmata.

În urma deplasării, președintele CJ Timiș,  Alin Nica, a solicitat identificarea de soluții pentru construirea unei piste de biciclete în Dumbrăvița, de-a lungul drumului județean.

Acest proiect este unul dintre cele mai importante șantiere ale Consiliului Județean,este vorba despre lărgirea la patru benzi a DJ 691, Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata – A1.Prin vizita efectuată, el a dorit să dea un impuls lucrărilor, care în ultima perioadă au trenat. Președintele CJT a verificat la fața locului stadiul lucrărilor, dificultățile cu care se confruntă constructorul, pentru a identifica cele mai bune măsuri de intervenție.

Alin Nica a abordat și problema lipsei din proiect a unei piste de biciclete pe raza comunei Dumbrăvița. Acesta a dat în lucru aparatului de specialitate găsirea unei soluții, insistând asupra creării unei legături fără întrerupere între Timișoara și Giarmata.

Șoseaua va fi modernizată și lărgită pe o distanță totală de 10 km. Sunt prevăzute și 12 stații de transport public. Momentan, se lucrează pe tronsonul Centură – nod rutier A1. Pe acest segment este cuprinsă deja în proiect și o pistă de biciclete, cu două benzi de câte 1 metru fiecare, și se va monta parapet median de separare a benzilor de circulație, pentru mai multă siguranță rutieră. În locul intersecțiilor semaforizate vom avea minigirații și sensuri giratorii, pentru creșterea fluenței traficului. Conform constructorului, pe sectorul Timișoara – Dumbrăvița – Centură se va intra de la 1 ianuarie 2021.

Valoarea proiectului se ridică la peste 80 de milioane de lei. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, de la bugetul național, dar și din fondurile Consiliului Județean, în cazul instituției noastre fiind vorba de o contribuție de 2%.

Comentarii

comentarii