Acasă National Şeful SRI: Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale

Şeful SRI: Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale

DISTRIBUIȚI

maiorCorupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale, pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări, a declarat joi directorul SRI, George Maior, precizând că sistemele “profund corupte” au dus la revolte ale populaţiilor. 

“Dincolo de faptul că Serviciul Român de Informaţii este o instituţie pivot a securităţii naţionale, noi avem o cooperare deosebită cu Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru că, şi la nivel de lege dar şi în felul în care percepem noi securitatea naţională, corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Să ne înţelegem foarte clar asupra acestui aspect. Este o ameninţare pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări, şi prin aceasta securitatea naţională a statului este ameninţată”, a spus George Maior, la prezentarea raportului de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 2013.

Şeful SRI a adăugat că România este o ţară stabilă din punct de vedere al esenţei statului şi datorită activităţii DNA.

“Este o latură, o lumină nouă pe care vreau să o aduc aici în discuţie, pe linia anticorupţiei, şi altor instituţii, bineînţeles”, a mai spus George Maior.

Comentarii

comentarii