Acas─â Eveniment Seismul din Haiti este cel mai grav dezastru cu care s-a confruntat...

Seismul din Haiti este cel mai grav dezastru cu care s-a confruntat ONU

672
DISTRIBUIȚI

6.000 de deţinuţi au evadat din închisorile haitiene, după cutremur

Seismul din Haiti, care ar fi provocat moartea a 50.000 de persoane, este cel mai grav dezastru cu care s-a confruntat vreodată ONU, pentru că a distrus structurile locale, a anunţat sâmbătă Biroul de coordonare pentru afaceri umanitare, OCHA), citat de AFP.
"Este un dezastru istoric", a explicat purtătoare de cuvânt a OCHA de la Geneva, Elisabeth Brys. "Nu ne-am confruntat niciodată cu un astfel de dezastru", a adăugat ea, subliniind că, spre deosebire de cazul tsunamiului care a lovit Indonezia în 2004, în Haiti nu mai sunt structuri locale pentru a susţine ajutorul străin.
ONU, care este însărcinată cu coordonarea ajutorului umanitar la faţa locului, a explicat că se confruntă cu o provocare logistică majoră.

 
Circa 6.000 de de┼úinu┼úi au evadat din ├«nchisorile haitiene, par┼úial distruse ┼či l─âsate f─âr─â supraveghere, dup─â seismul de mar┼úi care a f─âcut mai multe zeci de mii de mor┼úi, au anun┼úat surse guvernamentale citate de AFP. Dintre ace┼čtia, 4.000 erau ├«nchi┼či ├«n penitenciarul din capital─â, Port-au-Prince, iar mul┼úi erau condamna┼úi la deten┼úie pe via┼ú─â, au precizat surse.
Jurnali┼čti AFP au constatat dup─â cutremur c─â ├«nchisoarea din capital─â era distrus─â par┼úial─â ┼či mai multe persoane nu se mai aflau ├«n ea. Lipsa de securitate este unul dintre principalele subiecte de ├«ngrijorare ale echipelor interna┼úionale de ajutor umanitar ┼či ale locuitorilor din Port-au-Prince, victime de furturilor ┼či jafurilor dup─â seism.

 

Comentarii

comentarii