Acasă Sport Selecționata României a obținut locul 1 la European Champion Club Cup, concurs...

Selecționata României a obținut locul 1 la European Champion Club Cup, concurs de judo dedicat fetelor sub 15 ani

6858
DISTRIBUIȚI

Selecționata U15 fete a României a obținut primul loc la European Champion Club Cup, desfășurat la Sala Polivalentă din Moșnița Nouă, sâmbătă, 9 noiembrie 2019. Evenimentul sportiv a fost organizat, în premieră mondială, de ACS Judo Phoenix Timișoara, împreună cu Primăria și Consiliul Local Moșnița Nouă.

Cele 16 judoka ale României, participând sub numele Team Phoenix au învins selecționatele din Germania și Ungaria, ca apoi să învingă în marea finală și selecționata Serbiei. Așadar, clasamentul a arătat la final: România, Serbia, Germania, Ungaria.

Echipa României a fost alcătuită din: Veronica Oltean, Brianna Sperlea, Daliana Popescu, Anamaria Preda, Maria Oană, Mirela Cojocariu, Alexandra Boroș, Lavinia Bălan, Carolina Szabó, Amelia Paven, Alexia Birtu, Anamaria Tuduce, Georgia Oană, Kriszta Orosz, Roxana Mărgarit, Diana Banu și Timea Vlad.

Româncele s-au ales cu un premiu de 1.000 de euro, cei de pe locul secund cu 700 de euro, în timp ce cluburile de pe locurile 3-4 au primit câte 400 de euro. Victoria se datorează și încurajărilor primite de la Alina Dumitru, Laurențiu Jurcă, președintele clubului ACS Judo Phoenix Timișoara, declarând:

“Mulțumesc frumos campioanei noastre olimpice Alina Dumitru că a crezut în noi, în acest proiect! Prezența ei, cu o zi înainte de competiție, la antrenamentul fetelor și încurajările transmise, le-a dat încredere și o atitudine de învingătoare.

Mulțumesc frumos întregii echipe pentru toate eforturile depuse împreuna, antrenorului Sebastian Rus, secretariatului competiție Cristina Szabo, Beatrice Mercado și Asociația Junior Sport, oficialităților prezente la competiție, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș și Florin Bucur, primarul din Moșnița Nouă, localitatea care a găzduit concursul, în frumoasa sală polivalentă. Tot respectul și față de sponsori, mai ales pentru Sorin Supuran și Eugen Supuran, oameni care au fost nelipsiți de lângă tatami, admirând fiecare luptă. Nu în ultimul rând mulțumim frumos tuturor părinților și întregii familii Judo Phoenix pentru implicarea lor în acest proiect”.

Comentarii

comentarii