Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT), în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș (DSVSA) și Direcția de Sănătate Publică Timiș (DSP), organizează luni, 2 iunie 2025, un seminar dedicat informării privind noile reglementări în domeniul siguranței alimentare și al igienei produselor.
Evenimentul, desfășurat sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, va avea loc începând cu ora 10:00, în Sala BANAT a Centrului Regional de Afaceri din Timișoara (B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22), sub titlul: „Noutăți legislative, norme și standarde în sănătatea publică și siguranța alimentelor”.
Seminarul va aborda teme de actualitate precum:
-
măsuri de prevenire a bolilor cu impact economic, precum febra aftoasă și pesta micilor rumegătoare;
-
riscurile asociate utilizării cărnii, lactatelor și ouălor în industria alimentară;
-
cerințe legislative privind autocontrolul în unitățile de alimentație publică;
-
condițiile de igienă din instituțiile pentru copii și tineri;
-
noile reglementări aplicabile saloanelor de înfrumusețare, tatuaj și piercing.
Vor susține prezentări:
-
Dr. Flavius Alin Nicoară, director executiv DSVSA Timiș
-
Dr. Corina Pădurariu, șef serviciu Control Oficial Siguranța Alimentelor
-
Jr. Florin Ardekean, director executiv DSP Timiș
-
Conf. univ. dr. Corneluța Fira-Mlădinescu, medic primar igienă
-
Jr. Monica Sîrcă, inspector DSP
Evenimentul se va încheia cu o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri.
Participarea este gratuită, pe bază de înscriere online, la:
👉 Formular de participare
Seminarul se adresează operatorilor din industria alimentară, antreprenorilor din domeniul HoReCa, dar și celor care activează în servicii de înfrumusețare, educație și sănătate publică.