Acasă Sănătate Semnal de alarmă de la Colegiul Pacienţilor! Sunt mai multe spitale, decât...

Semnal de alarmă de la Colegiul Pacienţilor! Sunt mai multe spitale, decât medici. Luați măsuri urgente!

655
DISTRIBUIȚI

semnal de alarmaConform Institutului Naţional de Statistică sistemul de sănătate avea în 2016, 57.300 de medici, această însemnând că unui medic i-au revenit în medie 345 de pacienţi.
Conform aceleiaşi surse, activitatea din sistemul sanitar românesc atât public, cât şi privat s‐a desfăşurat în peste 60.000 de unităţi sanitare, 49.000 în mediul urban şi 11.000 în mediul rural. Majoritatea cabinetelor de medicină de familie funcţionează în mediul urban, 6.700 de cabinete comparativ cu 4.600 de cabinete în mediul rural. 21,5% dintre medici sunt medici de familie, aproape două treimi dintre aceştia activând în mediul urban.
„Lipsa de cadre medicale în oraşele mici este deja cronică şi pune în pericol viaţă pacienţilor, multe unităţi medicale ajungând să fie doar nişte centre de triaj”, declară Angela Pernes directorul executiv al Colegiului Pacienţilor. La oraş funcţionează 10.400 de cabinete medicale independente de specialitate, în timp ce la ţară numărul acestora a fost de numai 381 de cabinete – atenţionează Colegiul Pacienţilor.

Comentarii

comentarii