Acasă Actualitate Semnal de alarmă! Un milion de cazuri de cancer nediagnosticate din cauza...

Semnal de alarmă! Un milion de cazuri de cancer nediagnosticate din cauza COVID19, în Europa

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 1.000.000 de cazuri de cancer sunt omise a fi diagnosticate în prezent în Europa, din cauza pandemiei de COVID19 și a contextului generat de pandemia de coronavirus. Asta arată datele publicate la nivel european, în aceste zile, de către Organizația Europeană de Combatere a Cancerului (European Cancer Organisation) (OCE).

Cifrele Organizației Europene de Combatere a Cancerului (OCE) stau la baza lansării campaniei Time To Act, concepută și desfășurată pentru a determina publicul larg din țările europene, pacienții diagnosticați cu diverse forme de cancer, responsabilii în elaborarea politicilor de sănătate, dar și profesioniștii din domeniul sănătății să conștientizeze și să lupte, în continuare, împotriva cancerului, în ciuda dificultăților generate de contextul pandemic, în special asupra sistemelor sanitare. 

În campania Time To Act europenii sunt îndemnați să fie atenți la semnalele de avertizare în depistarea cancerului (de exemplu: sângerări în urinare, tumori canceroase identificate la nivelul sânilor, dificultăți de înghițire, pierderi neobișnuite în greutate) și să meargă degrabă la medic, în momentul în care observă că se confruntă cu simptome anormale.

Comentarii

comentarii