Acasă Actualitate Senatoarea Alina Gorghiu, interpelări despre rata de infectare „reală” și acțiunile MAI...

Senatoarea Alina Gorghiu, interpelări despre rata de infectare „reală” și acțiunile MAI în legătură cu migranții din Timișoara care nu respectă legea

876
DISTRIBUIȚI

În ședința Senatului din data de 10 martie, Alina Gorghiu a ridicat patru probleme prin interpelările sale: rata de infectare „reală”, bugetarii care cumulează pensia cu salariul, migranții din Timișoara și punctul de trecere a frontierei Beba Veche – Kubekhaza.

Despre rata de infectare „reală”, senatoarea PNL Timiș a reiterat ideile prezentate publicului local și de colegii săi de partid, Radu Dimeca și Alin Nica. Liberalii timișeni, acuzând că se folosesc date neactualizate despre populația orașelor, consideră că rata de infectare „reală” este sensibil mai mică decât cea „oficială”, iar Timișoara nu ar fi trebuit să intre în carantină.

În interpelarea sa, Gorghiu citează din Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10 februarie 2021, în care se arată că structurile teritoriale ale Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date transmit cifrele persoanelor cu domiciliul sau reședința în localitatea respectivă. Concret, întrebarea senatoarei, adresată prim-ministrului Forin Cîțu, ministrului de Interne și ministrului Sănătății este următoarea: „Aveți în vedere schimbarea metodologiei de calcul a ratei de infectare la mia de locuitori, astfel încât să fie avut în vedere numărul real al locuitorilor dintr-un județ (localitate – n.r.)?”.

În legătură cu „siguranța publică în Timișoara în contextul fenomenului imigrației ilegale”, Alina Gorghiu vorbește despre „faptele cu iz penal” comise de unii dintre refugiați, citând și articolul Imigranții se autoservesc din magazinele de pe lângă gară. În plus, aceasta amintește că, în contextul crizei sanitare, faptul că o parte dintre refugiați nu respectă normele sanitare contribuie la creșterea riscului de infectare. Întrebarea adresată de Alina Gorghiu Ministerului Afacerilor Interne, condus de Lucian Bode, este: „Care sunt măsurile ce urmează a fi luate de către Ministerul Afacerilor Interne pentru a restabili sentimentul de siguranță publică în Timișoara.

În aceeași ședință, în alte două interpelări, senatoarea PNL Timiș întreabă care este numărul persoanelor care cumulează în prezent pensia cu salariul plătit din buget de stat și care este stadiul discuțiilor purtate de Ministerul de Externe cu partea ungară pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei Beba Veche – Kubekhaza.

Comentarii

comentarii