Acasă Actualitate Senatorii USR ”cerșesc” bani de la Guvern pentru ca timișorenii să nu...

Senatorii USR ”cerșesc” bani de la Guvern pentru ca timișorenii să nu tremure de frigul produs de administrația Fritz

DISTRIBUIȚI

Speriați de o posibilă nouă revoluție la Timișoara, din cauza frigului ce se anunță pentru la iarnă din case, doi parlamentarii USR de Timiș au început să cerșească bani de la guvern. Raoul Trifan și Nicu Fălcoi cer Guvernului ”să asigure serviciul de termoficare al orașelor din România”, dar în demersul lor se referă strict la situația catastrofală de la Timișoara.

După ce ROMGAZ a refuzat să mai furnizeze agent termic companiei locale de termoficare Colterm, cei doi parlamentari USR de Timiș au trimis astăzi o scrisoare primului ministru al României în care îi solicită de urgență să ia măsurile necesare în vederea asigurării serviciului public de termoficare pe întreg teritoriul României.

„În Timișoara avem 11 instituții de sănătate, 62 instituții de învățământ și peste 100 de alte obiective de interes public care depind de sistemul de încălzire centralizat. Statul este obligat să asigure un nivel de trai decent cetățenilor, iar apa caldă și căldura nu reprezintă un moft ci o necesitate.”, a declarat Raoul Trifan, senator USR de Timiș.

Cum cineva trebuia să fie de vină, USR Timiș susține că situația actuală se datorează PSD și PNL. ”Din cauza PSD și PNL, suntem datori vânduți. Statul român este dator cu peste 40 miliarde de lei către furnizorii de energie. Din cauza PSD și PNL, România cumpără astăzi energia la cele mai mari prețuri din Europa. Și tot din cauza PSD și PNL România se împrumută astăzi la cele mai mari dobânzi din Europa”, susțin useriștii.

Despre faptul că primarul USR Dominic Fritz a dus Coltermul în insolvență și este incapabil să asigure stocuri de cărbune pentru la iarnă, cei de la USR nu spun nimic. Nici de cele aproape 3.000 de locuințe debranșate doar în această vară de la sistemul centralizat de încălzire din Timişoara.

Cum nu se suflă o vorbă despre verificările făcute recent la Primăria Timișoara de Curtea de Conturi, care a identificat mai multe nereguli în ceea ce privește gestionarea situației de la Colterm, verificări care au dus la deschiderea unui dosar penal. Cea mai importantă neregulă ar fi „pasivitatea” cu care a fost tratat subiectul certificatelor de poluare. Cele două amenzi primite astfel de Colterm – în valoare de aproape 180 de milioane de lei – ar fi fost cele care au decis intrarea în insolvență a societății, potrivit raportului.

Comentarii

comentarii