Acasă Politica Senatorul PNL Alina Gorghiu cere renunţarea imediată la majorarea accizei la carburant

Senatorul PNL Alina Gorghiu cere renunţarea imediată la majorarea accizei la carburant

1272
DISTRIBUIȚI

Senatoarea liberală de Timiş, Alina Gorghiu, cere PSD renunţarea imediată la majorarea accizei la carburant.

„Când se va întoarce Liviu Dragnea din concediu mă aştept să spună public că renunţă la majorarea accizei la carburant. Nu cred că reacţiile care au venit deja din toate părţile lasă loc pentru un alt deznodământ.

Toate argumentele au fost aduse în ultimele 24 de ore: prin această măsură, majorările de pensii şi salarii sunt înghiţite de creşterile de preţuri, iar în final puterea de cumpărare a populaţiei va scădea (efectele inflaţioniste au fost confirmate şi de BNR!), firmele româneşti nu vor avea decât de pierdut, exporturile vor fi descurajate, evaziunea va creşte”, spune Alina Gorghiu.

Parlamentara cere coaliţiei de guvernare să clarifice cât mai repede ceea ce vrea să facă şi să înceteze cu acest şir nesfârşit de anunţuri şi zvonuri care distrug mediul de afaceri.

„Au trecut deja câteva luni de când se tot încurcă în propriile minciuni electorale, dar aceasta situaţie nu mai poate continua. PSD să accepte că este nevoie şi de măsuri în favoarea mediului de afaceri, iar experimentele la care se tot gândeşte acum pentru a cârpi bugetul, astăzi mărirea accizelor, poate în viitor impozitarea şi supraimpozitarea sistemului de pensii administrate privat şi a băncilor, nu pot fi susţinute de economie şi nu vor duce decât la dezastru şi la sărăcie”, mai spune Gorghiu.

Ea susţine că Guvernul trebuie să vină imediat în Parlament pentru a recunoaşte că PSD a promis mult şi populist, să prezinte rezultatul simulărilor pe care spune că le-a făcut, să prezinte cifrele reale ale dezastrului, să renunţe oficial la programul din 2016 care oricum a fost abandonat şi să angajeze răspunderea pentru un program de guvernare realist. Dacă nu poate să facă acest lucru, Guvernul trebuie să-şi recunoască neputinţa şi să îşi dea demisia.

„Oricum, având în vedere modul în care propunerile anunţate şi retrase de PSD au perturbat mediul de afaceri şi au generat costuri economice enorme, acest guvern haotic nu are cum să scape de o moţiune de cenzură pe teme economice”, conchide Alina Gorghiu.

Comentarii

comentarii