Acasă Politica Senatorul USR Raoul Trifan a depus un proiect de lege menit să...

Senatorul USR Raoul Trifan a depus un proiect de lege menit să elimine îngrădirea dreptului la vot

DISTRIBUIȚI

Raoul Trifan, senatorul USR de Timiș a depus un nou proiect de lege care să reglementeze acordarea vizei de flotant. „Astăzi, am depus în Parlamentul României un proiect de lege menit să elimine îngrădirea dreptului de vot rezultată din comasarea alegerilor, decisă de PNL și PSD. Condiția de a avea reședința într-o localitate timp de cel puțin 6 luni va împiedica mulți tineri să-și exercite dreptul de vot.”

„Ne plângem că pleacă tinerii din țară. Doar în 2022 au plecat definitiv din România 18.000 de tineri. Și cine-i poate învinui? Normal că pleacă. Tinerii din România nu sunt lăsați să-și decidă propria soartă în țara lor.” A spus Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan.

Mutarea alegerilor locale din septembrie în iunie va afecta semnificativ dreptul de vot a zeci, dacă nu chiar sute de mii de români. Tinerii vor fi cei mai afectați de această schimbare, fie că sunt la studii sau la muncă în alt oraș decât cel de domiciliu. Emigrarea tinerilor din țară reprezintă o preocupare majoră pentru întreaga societate românească. Este esențial să înțelegem că acest fenomen este adesea motivat de lipsa oportunităților și de sentimentul că tinerilor nu li se permite să contribuie la deciziile majore din România. 

„Fie că sunt la studii sau la muncă în alt oraș decât cel domiciliu, condiția de a avea reședință de mai mult de 6 luni în localitatea în care locuiesc va împiedica foarte mulți dintre aceștia să voteze.” „Sper ca parlamentarii PSD și PNL să fie de acord că este o modificare necesară și să o voteze.” a mai spus senatorul.

Comentarii

comentarii