Acasă Actualitate Serbia-România. Diaspora: a treia conferință prepascală la Timișoara

Serbia-România. Diaspora: a treia conferință prepascală la Timișoara

208
DISTRIBUIȚI

Urmare unei tradiții deja consacrate, Catedra de Teologie ortodoxă din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara, la inițiativa părintelui conf. univ. dr. Constantin Jinga, va organiza în Postul Mare a Paștelui ciclul de conferințe prepascale, dedicat anului omagial 2021, tema misiunii şi pastoraţiei în diaspora.

Conferențiarii provin dintre slujitorii ortodocși români care activează la parohii din diaspora și care au absolvit teologia la Timișoara. Cum era teologia din Timișoara în vremea studenției? Cum este să slujești în diaspora? Ce particularități se întâlnesc acolo? Cum este să trăiești ortodoxia într-o țară neortodoxă? Cum este legătura dintre diaspora și biserica din țară? Acestea vor fi numai câteva întrebări la care se vor strădui să răspundă invitații conferințelor prepascale de anul acesta.

Conferințele se adresează teologilor, clericilor, profesorilor de religie și tuturor celor interesați de viața bisericească a ortodocșilor care trăiesc în afara teritoriilor canonice ale unor Biserici Ortodoxe.

Cea de a treia conferinţă prepascală online va avea loc joi 15 aprilie 2021, de la orele 19:30 și va fi susținută de părintele Emanuel Tapalagă din Serbia, vicar eparhial la Episcopia Daciei Felix (Vârşeţ).

Pe lângă funcţia administrativă la Episcopie, părintele Tapalagă este şi preot paroh la parohia Sânmihai – Lokve din Serbia.

Este absolvent al Facultăţii de Teologie din Timişoara, promoţia 2006, a absolvit şi masteratul tot aici în anul 2008, iar actualmente este doctorand la Facultatea de Teologie din Sibiu. Detaliile pentru conectarea la link se pot obține printr-o solicitare adresată pe adresa de email: marius.florescu@e-uvt.ro

 

Comentarii

comentarii