Acasă Actualitate Serele AGROFRESH ECOLOGIC, de la Șag, județul Timiș, produc legume bio, conforme...

Serele AGROFRESH ECOLOGIC, de la Șag, județul Timiș, produc legume bio, conforme cu standardele agriculturii ecologice

DISTRIBUIȚI

Serele AGROFRESH ECOLOGIC, de la Șag, județul Timiș, produc legume bio. Pentru că nu e doar o vorbă în vânt, acest proces este certificat oficial de organisme competențe, la nivel european.

Cu câteva zile în urmă, specialiștii care au eliberat certificarea BIO (SRAC CERT) – organismul de certificare român cu cea mai mare recunoaștere a mărcii și certificatelor (și având acord european de recunoaștere a certificării) – au prelevat legume din sera AGROFRESH ECOLOGIC și au fost trimise la unul din cele mai respectate laboratoare din lume pentru a le fi verificată calitatea de produse ecologice.

Acest organism este Primoris Holding CVBA, ce regrupează toate birourile și laboratoarele Primoris ale companiaei belgiene de certificare, cu activități în desfășurare pe 3 continente.

Adrian Orza, unul dintre investitori, a explicat: ”Am primit confirmarea că produsele noastre sunt conforme cu standardele agriculturii ecologice! Nu am avut emoții, pentru că noi mâncăm din ce producem și știm că respectăm la sânge ideea și cerințele legislației  BIO. Noi nu ne batem joc de oameni…Muncim din greu, și chiar dacă pierdem financiar, ne ținem de cuvânt. Fiindcă onoarea și pasiunea nu au preț”.

Orza oferă și câteva informații pentru cei ce doresc să mănânce sănătos…:

Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului. Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de produse agroalimentare proaspete şi autentice, care să respecte factorii naturali şi de mediu.

În perioda de producţie la fermă se interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri şi derivatele acestora) a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor etc.

Consumatorii care cumpără produse ce poartă sigla naţională şi logoul comunitar pot avea încredere că ingredientele produsului au fost obţinute în conformitate cu metodă de producţie ecologică şi produsul respectă regulile şi normele în vigoare. Pe lângă numele producătorului, procesatorului sau vânzătorului, produsul poartă şi numele sau codul organismului de inspecţie şi certificare.

Comentarii

comentarii