Acasă Economic Servicii gratuite de pregătire pentru o carieră în domeniul tehnic

Servicii gratuite de pregătire pentru o carieră în domeniul tehnic

317
DISTRIBUIȚI

politehnica timisoara

Proiectul FORMING dezvoltat de către Universitatea Politehnica din București (UPB) oferă un set de servicii de pregătire pentru o carieră în domeniul tehnic cu posibilități de găsire a unui loc de muncă.

Serviciile furnizate în proiect se adresează persoanelor care nu sunt angajate în câmpul muncii în prezent și care doresc să găsească un loc de muncă. Ne adresăm, astfel, și absolvenților UPB aflați în căutarea unui loc de muncă, venind în completarea studiilor lor cu un set de instrumente foarte aplicate pentru piața muncii. Pachetul de servicii oferite în cadrul proiectului FORMING include: informare și consiliere profesională, realizarea unui profil de aptitudini și competențe profesionale pe baza căruia candidații noștri sunt îndrumați către anumite direcții de dezvoltare a carierei profesionale; formare profesională, candidații pot alege un curs din pachetul cu mai multe opțiuni de formare profesională în diferite discipline inginerești; medierea muncii, un demers prin care candidații care intră în proiectul nostru sunt pregătiți și puși față în față cu angajatorii care au locuri de muncă disponibile.
Accesul este gratuit la toate aceste servicii. În plus, pe parcursul programului de formare, participanții vor avea asigurată cazarea și masa, vor fi decontate cheltuielile de transport pentru cei care nu sunt din orașul unde au loc cursurile. La finalul programului de formare este oferită și o subvenție în bani. Pachetul de cursuri nu este stabilit, el va rezulta din analizele pe care le facem legate de cerințele angajatorilor. Vor fi selectate cursuri dintr-o gamă largă de discipline inginereşti cerute de piață precum: inginerie electrică, surse de energie regenerabilă; proiectare, fabricaţie şi inginerie asistată de calculator; ergonomie; tehnologia materialelor; reciclare; mecatronică; mentenanţă şi certificare; comenzi numerice; management de proiect, antreprenoriat. Alături de Universitatea Politehnica din Bucureşti, la implementarea proiectului participă: Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi şi companiile The Red Point S.A., furnizor de soluţii software, şi Ascendo, furnizor de servicii de informare, consiliere profesională şi mediere a muncii. Cursurile se vor organiza de către toți partenerii universitari amintiți, în București, Iași, Timișoara și Sibiu. Candidații noștri pot opta pentru unul dintre aceste oraşe. Serviciile oferite în proiect se adresează în general persoanelor fără ocupație care se încadrează într-una dintre categoriile: șomeri, șomeri de lungă durată, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive. Candidații pot fi atât persoane cu studii tehnice, atât studii medii cât și superioare. Cei interesați de aceste servicii sunt invitați să se înscrie în baza noastră de date completând un formular online la adresa www.forming.ro.

Comentarii

comentarii