Acasă Actualitate Serviciul de Ambulanţă protestează

Serviciul de Ambulanţă protestează

DISTRIBUIȚI

Serviciul de Ambulanţă Timiş s-a alăturat protestelor care au avut loc joi în toată ţara, pentru aceleaşi motive. La Timişoara, câteva zeci de angajaţi de la Ambulanţă au protestat în curtea instituţiei, la lista generală fiind adăugată şi o problemă punctuală: sistemul de comunicaţii.

În serviciile de ambulanţe, maşinile sunt suficient de vechi, cu sute de kilometri la bord, 500.000-600.000.

Parcul auto este atât de învechit, încât de multe ori medici şi paramedici cu întregul echipaj au rămas blocaţi în drum spre pacienţi, au avut loc accidente, iar salvările nu au mai putut ajunge la timp la solicitanţi.

O altă problemă ridicată de protestatari este numărul insuficient de angajaţi, ei cer deblocarea posturilor, întrucât nu mai fac faţă după atâtea ore suplimentare, în vreme ce meseria lor înseamnă performanţă.

Reţeaua de comunicare este şi ea învechită şi depăşită. Dovadă a fost data de 17 septembrie 2017, când în timpul furtunii, pentru câteva zeci de minute reţeaua care asigura legătura cu dispeceratul a căzut. Cei care au sunat atunci la dispeceratul ambulanţei pentru informaţii, ştiu foarte bine tensiunea angajatelor care spuneau că „a căzut dispeceratul”.

Nu în cele din urmă, protestatarii Ambulanţei timişene sunt nemulţumiţi şi de nivelul salarizării, de la 1 ianuarie 2018. „Lefurile ne vor scădea prin transferarea unora dintre obligaţiile de plată de la angajator la angajat”, spune aceştia.

Zeci de angaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad au protestat pentru salarii

60 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad au protestat astăzi între orele 11-12 în curtea instituţiei, nemulţumiţi că teoretic salariile vor creşte începând cu data de 1 ianuarie 2018, dar în realitate, în unele cazuri, salariile lor vor fi mai mici. Sindicaliştii atrag atenţia şi asupra deficitului de personal, dar şi a ambulanţelor, deoarece cele mai multe sunt uzate şi depăşite moral.

La protest au participat angajaţii care au venit din timpul liber pentru a nu afecta activitatea ambulanţei, aşa că populaţia nu ar fi trebuit ca să resimtă această acţiune. Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad atrag atenţia şi asupra deficitului de personal din judeţ şi asupra vechimii ambuanţelor, care sunt uzate şi depăşite moral. Salvarea din Arad are 225 angajaţi şi ar mai avea nevoie de circa 70, iar cele mai multe ambulanţe care ar trebui casate la 250 000 de kilometri, au parcurs deja şi dublul acestei limite de kilometraj. Mai mult, pentru zonele de deal şi munte al judeţului ar fi nevoie de ambulanţe cu tracţiune 4×4, însă şi acestea lipsesc.

Sindicaliştii ameninţă însă că dacă Guvernul nu le rezolva doleanţele, atunci s-ar putea ajunge la proteste de mai mare amploare sau chiar la greve.

Comentarii

comentarii