Acasă Economic Sesiune de consultanță EximBank și Junior Achievement pentru ideile de afaceri ale...

Sesiune de consultanță EximBank și Junior Achievement pentru ideile de afaceri ale elevilor timișoreni

DISTRIBUIȚI

 Junior Achievement și EximBank au organizat, joi, 26 mai, pentru prima dată la Timișoara, o sesiune de lucru cu tineri «întreprinzători» din 25 licee, în cadrul căreia elevii au primit consultanță pentru mini-companiile pe care le-au creat. Evenimentul a fost cea de-a noua întâlnire organizată în cadrul programelor de antreprenoriat Compania și Enterprise Without Borders. 

De la demararea acestui proiect, aproximativ 1.200 de liceeni cu abilități antreprenoriale, din București, Craiova, Baia Mare, Iași, Oradea, Cluj-Napoca, Brașov și Constanța au primit feedback atât din partea reprezentanților Junior Achievement, cât și a consultanților EximBank. Evenimentul de la Timișoara încheie această serie de întâlniri începute în București, în noiembrie 2010. În cadrul întâlnirii găzduite de Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara, elevilor li s-au prezentat exemple de afaceri de succes ale tinerilor din programele Junior Achievement de antreprenoriat din Europa, iar cele câteva mini-companii Junior Achievement care și-au prezentat ideile de afaceri au primit feedback de la experții EximBank și sfaturi pentru obținerea de finanțare pentru derularea afacerii. La concursul de idei de afaceri de tip Elevator Pitch, tinerii înscriși au avut la dispozitie 3 minute pentru a convinge audiența că ideea lor de afacere este creativă și fezabilă. Juriul, format din reprezentanți ai EximBank și ai Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu, a ales cele mai bune trei idei, iar EximBank a premiat participanții.

"Tinerii cu care ne-am întâlnit au fost extrem de receptivi la recomăndarile și sugestiile noastre pentru că sunt dornici să învețe pentru a deveni independenți și performanți. Multe dintre ideile de afaceri pe care le dezvoltă ei sunt fezabile și au potențial de creștere. În compania lor, viitorul arată bine.", a spus Maria Șandor, consilier al președintelui EximBank. Programul Compania îi ajută pe tineri să afle concret ce înseamnă să fii antreprenor prin activități care presupun introducerea pe piață a unui produs sau serviciu viabil, înființarea, funcționarea și menținerea pe piața a unei afaceri. Prin parcurgerea tuturor etapelor necesare funcționării unei companii reale, de la studiu de fezabilitate, atragerea de capital, organizarea companiei, până la planul de afaceri și efectuarea înregistrărilor contabile, elevii își dezvoltă abilități de leadership, de comunicare în echipă, capacitatea de a lucra în conditii economice reale. Programul Enterprise Without Borders este un program internațional de educație antreprenorială pentru tineri care le oferă oportunitatea de a se pregăti pentru cariera de antreprenor sau manager prin experiența conducerii propriei companii pe o piață internațională. Tinerii studiaza valoarea comerțului european, dobândesc abilități pentru a funcționa pe o piață internațională și stabilesc colaborări între școli din diferite țări, participante la schimburile comerciale pilot.
 

Comentarii

comentarii