Acasă Economic Sesiune de informare privind schemele de ajutor de stat şi ajutor de...

Sesiune de informare privind schemele de ajutor de stat şi ajutor de minimis

457
DISTRIBUIȚI

Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Vest organizează, vineri, 16 octombrie, de la ora 13, la sediul său din str. Mihail Kogălniceanu nr.1, Timişoara, o sesiune de informare privind schemele de ajutor de stat şi ajutor de minimis lansate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Guvernul României şi Uniunea Europeană, prin Fondul Social European, acordă sprijin financiar întreprinderilor pentru menţinerea şi creşterea numărului de salariaţi, precum şi pentru îmbunătăţirea formării profesionale şi a condiţiilor în care aceştia lucrează. Valoarea totală a sprijinului financiar se ridică la 142 de milioane de euro, disponibili în perioada 2009-2010. Valoarea maxima a subvenţiei cerute de o întreprindere este 2 milioane de euro pentru ocupare sau formare profesională şi, respectiv, 200.000 de euro pentru sănătatea şi siguranţa locului de muncă. O întreprindere poate solicita, printr-o singură cerere, ajutor pentru a angaja un lucrător, ajutor pentru a-l instrui şi ajutor pentru a-i asigura loc de muncă sigur şi sănătos.
În cadrul acestei sesiuni de informare, participanţii (reprezentanţi ai mediului de afaceri din Regiunea Vest) vor fi informaţi asupra posibilităţilor de finanţare şi a mecanismelor de accesare a fondurilor.

Comentarii

comentarii