Acasă Administraţie În sfârşit, Nicolae Robu se deşteaptă și renunță la finanţarea de la...

În sfârşit, Nicolae Robu se deşteaptă și renunță la finanţarea de la bugetul local al Clubului ACS Poli

3497
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pare să revină cu picioarele pe pământ şi să se gândească la ceea ce ar putea să păţească atunci când s-ar aştepta mai puţin: să fie tras la răspundere că a finanţat Clubul Poli din banii comunităţii şi să se trezească cu vreun dosar penal pentru prejudicii. În schimb, s-ar putea lăuda că „a adus” 5 milioane de lei în plus la bugetul local, prin nealocarea acestei sume alb-violeţilor.

Edilul a anunţat că deşi Poli urcă frumos, fiind o echipă curată „a comunităţii”, Consiliul Concurenţei nu are sentimente şi spune clar: finanţarea ACS Poli de către primărie este considerată ajutor de stat. Cu toate că s-a zbătut pe toate planurile, Nicolae Robu se vede obligat să cedeze în a mai insista cu finanţarea Poli din banii comunităţii. Mai ales că banii folosiţi pentru plata lefurilor jucătorilor are aspect economic.

Primarul a dat citire notei de la Consiliul Concurenţei, care spune: „Pentru că plata de salarii reprezintă o activitate economică, orice ajutor financiar spre cluburi dinspre bugetul local reprezintă ajutor. Concret, despre ACS Poli Timişoara reţine faptul că acesta este un club profesionist de fotbal. Menţionăm că prin practicile decizionale ale comisiei, cluburile profesioniste de fotbal sunt considerate întreprinderi, ca urmare a faptului că desfăşoară activităţi în cadrul mai multor pieţe, precum transferul jucătorilor profesionişti, publicitate, media, sponsorizări, vânzare bunuri.

Prin urmare, alocarea de bani clubului sportiv ACS Poli Timişoara de către Consiliul Local Timişoara este susceptibilă a reprezenta o măsura de ajutor de stat.

Dorim să atragem atenţia că nu doar finanţarea nerambursabilă poate fi considerată ajutor de stat, ci şi orice facilitate acordată de autorităţile locale sau centrale, ca de exemplu acordarea de scutiri de la plata unor taxe, redevenţe, chirii etc”.

Ca urmare a celor spuse clar în adresă, nu mai există cale de mijloc. Aşa că, edilul se supune legii şi nu va mai cere în CLT finanţarea lui Poli de la buget, ca să nu aibă probleme penale mai apoi sau să existe suspiciuni asupra sa, în acest sens.

„Nu vreau să planeze asupra mea un pericol ca într-o bună zi numele meu să fie asociat cu cuvântul prejudiciu, pentru nimic în lume. Iar dacă lucrurile sunt clare, evident că eu nu o să mă expun niciodată să ajung în astfel de posturi”, a spus Robu.

El şi-a exprimat regretul că în alte oraşe mai mici şi mai sărace decât Timişoara, li se permite echipelor de fotbal să fie susţinute financiar de administraţiile locale şi să doar Timişoara este excepţia.

În aceste condiţii, cei 5 milioane de lei care ar fi trebuit să ajungă la Poli, pot fi distribuiţi pe proiecte culturale, de exemplu, pentru că tot suntem Capitală a Culturii Europene 2021.

Comentarii

comentarii