Viața este ca un râu și ar trebui să meargă mereu înainte. Dacă cariera ta este cu adevărat vie, ar trebui să urmeze aceeași tendință. Cu toate acestea, la fel ca solicitarea unui credit instant online într-o zi ploioasă, trebuie să vă calificați pentru o promovare.
Mai mult, modul în care solicitați o promovare la locul de muncă determină dacă o veți obține sau nu. De ce? Pentru că, uneori, puteți să nu obțineți promovarea meritată nu din cauza a ceea ce ați cerut, ci a modului în care ați făcut-o. Amintiți-vă că o promovare are multe beneficii, inclusiv o creștere salarială care pune mai mulți bani pe bugetul familial sau personal. Asta înseamnă că o promovare vă poate stimula finanțele personale și vă poate ajuta să progresați rapid fără să vă afundați în datorii.
Am compilat informații și sfaturi practice pentru a vă ajuta să negociați pentru o promovare și să vă stimulați cariera. Continuați să citiți pentru a vă accelera cariera până la vârf.
1. Determinați ce doriți și de ce
Ar trebui să începeți prin a determina ce anume vă doriți cu o promovare profesională și de ce. Dacă determinați aceste două fundamente, veți fi mai bine plasat pentru a ști ce să acceptați și ce să respingeți. Odată ce sunteți sigur că v-ați depășit nivelul actual sau că v-ați perfecționat abilitățile în timpul șederii în organizația dumneavoastră, puteți solicita o promovare.
De exemplu, dacă tocmai ați absolvit cu o diplomă postuniversitară, aveți dreptul să solicitați o promovare, deoarece sunteți mai competent pentru a vă ocupa de sarcini mai înalte. Alternativ, este posibil să fi ocupat o funcție interimară de ceva timp. Dacă acesta este cazul dumneavoastră, sunteți un candidat mai bun pentru promovare dacă postul respectiv devine vacant.
2. Construiți un caz solid
Trebuie să vă construiți un caz solid înainte de a cere o promovare. Cererea dvs. trebuie să fie susținută de realizări măsurabile pe care toată lumea din companie să le poată vedea și să știe că meritați acest nou nivel. Asigurați-vă că ați fost fidel la nivelul inferior înainte de a-i cere șefului dvs. să vă încredințeze roluri mai mari.
Documentați aceste fapte și realizări cu măsurători, cum ar fi veniturile obținute, economiile realizate, semnarea de contracte cu noi clienți, procesele raționalizate, influența de lider și orice altceva care arată că sunteți un avantaj pentru organizație. Construirea cazului tău în jurul acestor realizări stelare este o modalitate ușoară de a-ți convinge șeful să ia în considerare cererea ta în mod favorabil.
3. Demonstrați cum va beneficia angajatorul dvs.
Cererea dvs. de promovare ar trebui, de asemenea, să arate angajatorului cum va beneficia. Pe lângă faptul că arăți cum a beneficiat compania de pe urma realizărilor tale anterioare, ar trebui să subliniezi în mod clar ce ai dori să realizezi pentru organizație în noul tău rol. Ar trebui să demonstrați cum vă veți baza pe succesele din trecut pentru a conduce afacerea spre noi culmi dacă societatea vă va acorda cererea.
4. Fiți profesionist și politicos
Atunci când vă abordați șeful pentru o promovare, rămâneți întotdeauna politicos și profesionist. Mergeți direct la subiect și fiți concis. Fiți încrezător și direct, deoarece angajatorul vă va aprecia curajul și faptul că înțelegeți ce vă doriți.
Cu toate acestea, pregătiți-vă pentru dialog și nu pentru o prelegere. Permiteți-i managerului dvs. să interogheze solicitarea dvs. și să comenteze sau să pună întrebări.
5. Timpul contează
Pe lângă faptul că vă luați suficient timp pentru a vă pregăti pentru ziua cea mare, ar trebui să luați întotdeauna în considerare momentul. Deși este posibil să aveți argumente solide pentru a vă convinge managerul să vă promoveze, fiți prudent și asigurați-vă că momentul este potrivit pentru a cere promovarea. De exemplu, nu ar fi înțelept să solicitați o promovare atunci când compania dvs. trece printr-o criză financiară și concediază angajați.
Dar dacă știți că societatea a avut un sezon financiar bun în ultimii doi sau trei ani și chiar intenționează să angajeze mai mulți salariați, puteți cere o promovare. De asemenea, puteți profita de ultima dvs. realizare pentru a cere o promovare. De exemplu, dacă semnați cu clienți mari pentru afacere și acum câteva zile ați tras un pește mare, este mai probabil ca managerul dvs. să vă recompenseze cu o promovare pentru a vă păstra în rând, deoarece sunteți un atu.
6. Răbdarea plătește
De asemenea, trebuie să bugetezi răbdarea în cererea ta pentru o promovare. Uneori, este posibil să o obțineți la prima cerere. Cu toate acestea, de multe ori s-ar putea să nu obțineți ceea ce cereți la prima rundă de negocieri. Prin urmare, pregătiți-vă să fiți suficient de răbdători pentru a permite ca lucrurile să se rezolve pentru dumneavoastră. Nu renunțați doar pentru că șeful dvs. nu v-a aprobat cererea la prima mențiune.
În timpul acestei perioade de așteptare, continuați să dați tot ce aveți mai bun și să vă îmbunătățiți cele mai bune realizări. Între timp, verificați dacă societatea promovează alte persoane de nivelul dumneavoastră. Dacă o face în viitorul apropiat, vă puteți gândi să căutați pășuni mai verzi în altă parte.
7. Stăpânește-ți emoțiile
De asemenea, ar trebui să vă eliminați emoțiile din negociere. În schimb, concentrați-vă asupra noilor responsabilități. Ar trebui să vă concentrați pe ceea ce meritați să câștigați pe baza contribuțiilor inestimabile pe care le-ați adus companiei.
8. Pregătiți-vă să vă asumați mai multe responsabilități
În cele din urmă, pregătiți-vă să preluați mai multe responsabilități înainte de a cere o promovare. Propuneți-vă să vă extindeți sfera de influență în rândul colegilor de muncă. În plus, pregătiți-vă să faceți mai mult și mai bine decât tot ce ați făcut până acum. Luați-vă timp să vă familiarizați cu ceea ce se află la următorul nivel la care doriți să pășiți.
Dacă organizația dvs. are o politică de promovare care prioritizează lucrătorii săi în detrimentul noilor angajați, profitați de această cultură. Aici, experiența ta în companie și familiaritatea îți vor fi utile și te vor favoriza.
Ce trebuie și ce nu trebuie să rețineți
Iată câteva ce trebuie și ce nu trebuie să țineți minte atunci când solicitați o promovare.
- Luați în considerare poziția pe care o doriți și modul în care aceasta se aliniază cu obiectivele angajatorului dumneavoastră.
- Scrieți-vă palmaresul și furnizați măsurători concrete privind impactul dumneavoastră.
- Cereți managerului dvs. feedback regulat și consiliere cu privire la modul în care puteți trece la etapa următoare.
- Nu presupuneți niciodată că solicitarea unei promovări trebuie să se întâmple o singură dată.
- Nu jucați cartea contraofertei în mod nechibzuit, deoarece se poate întoarce împotriva dumneavoastră.
- Nu renunțați dacă nu obțineți promovarea la prima cerere. Răbdarea se plătește.
Lovitură de adio
Iată opt sfaturi care să vă inspire în căutarea unei promovări la locul de muncă. Folosiți-le pentru a vă stimula căutarea de a vă accelera cariera până la vârf.