Acasă Actualitate Sfaturi pentru a ne păstra sănătatea atunci când lucrăm de acasă

Sfaturi pentru a ne păstra sănătatea atunci când lucrăm de acasă

334
DISTRIBUIȚI

La o primă vedere poate părea că munca de acasă vine la pachet doar cu avantaje. Realitatea, însă, nu poate fi mai diferită. Cei care muncesc de acasă sunt expuși la o mulțime de factori care le pot dăuna sănătății fizice, dar și psihice, de multe ori fără să realizeze că se află în pericol.

Din fericire, există numeroase „tips and tricks” la care oricine poate apela pentru a preveni degradarea sănătății în cazul în care lucrează de acasă:

  1. Suplimentele alimentare – poate cele mai mari probleme care apar în cazul celor care lucrează de acasă sunt carențele vitaminice și nutriționale. Acestea pot duce la probleme precum osteoporoza sau afecțiuni cutanate, precum și tulburări de concentrare sau anxietate. Din fericire, putem apela la suplimentele alimentare bogate în vitamine și  minerale pentru sănătatea fizică precum și la cele de Omega 3 cu CBD pentru sănătatea sistemului nervos central.

  1. Lipsa activității fizice – aveți de multe ori împresia că ați stat prea mult într-o anumită poziție și ați „înțepenit”? trebuie neapărat să luați atitudine, deoarece aceste poziții incorecte pot duce la probleme articulare și de coloană vertebrală. Cea mai ușoară rezolvare este setarea unei alarme pe telefonul mobil care să vă amintească periodic să vă ridicați și să faceți câțiva pași fie prin casă, fie prin cartier. Un alt obicei care vă poate salva sistemul osteo-muscular de la suferință este programarea a 10 minute de stretching dimineata și seara.

  1. Gustările sănătoase – de cele mai multe ori cei care lucrează de acasă fie uită să ia mesele corespunzător, fie mănâncă în fugă, fiind atenți mai mult la proiectul de care se ocupă decât la calitatea alimentației. Pentru a soluționa această problemă putem organiza, cu o seară înainte, o serie de gustări sănătoase și ușor de consumat care să ne permită să ne păstrăm sănătoși pe parcursul zilei: ouă fierte, legume feliate, mix de fructe uscate și nuci, smoothie din legume și fructe, mini-sandvisuri cu lactate și carne sau proteine din surse vegetale etc.

Tendința generală în acest moment este de a munci până la epuizare, fără a ține cont de faptul că sănătatea noastră poate avea de suferit. În ultimul timp, de când pandemia a mutat spațiul de lucru de la birou direct acasă, angajații acuză mai multe probleme de sănătate decât atunci când lucrau la sediul firmei. 

Din fericire, cu puțină organizare și atenție, putem preveni apariția acestor probleme și ne putem desfășura activitățile în siguranță, ducând la capăt cu succes proiectele la care lucrăm.

Comentarii

comentarii