Acasă Economic Sfaturi pentru amenajarea unei bucătării

Sfaturi pentru amenajarea unei bucătării

DISTRIBUIȚI

Fie că vrei să remodelezi bucătăria casei în care locuiești, fie că trebuie să mobilezi și utilezi de la zero bucătăria dintr-o locuință nou cumpărată, sunt câteva lucui de care ar trebui să ții cont pentru a obține cele mai bune rezultate. Bucătăria este încăperea în care petrecem mult timp, în care gătim, în care ne preparăm cafeaua, în care stăm, uneori, serile, la discuții cu prietenii sau cu cei ai casei. Așadar, trebuie să beneficieze de toată atenția ta în momentul amenajării.

Când vine vorba de mobilier, sunt opțiuni suficiente pe piață, de la mobila făcută la comandă la seturile complete de bucătărie, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Dacă ești tentat de mobila de bucătărie făcută la comandă, prețul sensibil mai mare și timpul prea lung de așteptare ar putea să te descurajeze.

Mobila bucatarii cauta ofertele pe EMAG

Încearcă să culegi informații și detalii și de la prieteni care au trecut de curând prin asta. Adică prin mobilarea unui apartament. Problema este că nu o să găsești doi oameni să-ți spună același lucru. Fiecare are alte ”secrete”, alte metode, alte recomandări și fiecare e convins că felul în care a procedat el e cel mai bun și singurul potrivit.

Vei avea o mulțime de dileme de depășit. Vrei aragaz sau combinație de plită și cuptor încorporabile? Vrei frigider sau combină frigorifică? O chiuvetă simplă sau una dublă? Masă în bucătărie sau masă în living? Mașină de spălat vase sau nu?

Și asta nu e tot. Ce fel de mobilă bucătărie să iei? O asortezi la culoarea faianței sau, din contră, creezi contrast cu aceasta? Pal melaminat sau lemn? Blat de granit, quartz sau lemn?  Înainte de toate, trebuie să măsori bine bucătăria, pentru a ști exact ce dimensiuni trebuie să aibă mobila și electrocasnicele pe care le vei cumpăra.

Trebuie să ții cont că trebuie să te asiguri că ai luat decizia cea mai potrivită, pentru că vreo 10 ani nu vei mai investi în altă mobilă de bucătărie și trebuie să trăiești cu ceea ce ai ales în tot acest timp.

Așadar, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți fie mai ușor să iei deciziile corecte la amenajarea bucătăriei:

  1. Nu mobilă bucătărie închisă la culoare

Dacă nu ești o persoană foarte ordonată și excesiv de atentă pentru a nu murdări sau deranja lucruri prin casă, nu alege mobilă de bucătărie închisă la culoare. Este greu de întreținut și dificil să-i menții aspectul de curat. Se vede pe ea orice urmă mică, amprentă, pată etc. Așadar, regulă: cumpără mobilă bucătărie într-o culoare sau nuanță cât mai deschisă.

  1. Dulapuri suspendate fără geamuri

Dulapurile suspendate cu geamuri au fost la modă în anii 80 și 90 în România, dar e o modă care n-ar mai trebui să revină. Vreodată! Pe lângă faptul că vor părea mereu murdare, oricât de mult le ștergi sau ai grijă să nu atingi geamul cu degetele, acestea vin cu câteva probleme suplimentare: dacă se sparge unul dintre geamuri, pe lângă riscul de rănire, e dificil să-l înlocuiești.

  1. Nu aragaz, ci cuptor încorporabil. Și neapărat montat sus

Dacă ai copii sau animale de casă, e important acest aspect. Când gătești la cuptor, ai prefera să nu-și bage degetele sau boticurile și să se ardă nici copiii, nici animăluțele. În plus, e bine să eviți să te apleci cu tăvi grele și fierbinți. Așadar, opțiunea cea mai bună este un cuptor încorporabil, încastrat în mobilă, la semi-înălțime, cât să-ți fie foarte ușor să-l utilizezi și să vezi mereu în el când ai de verificat prin geam dacă s-a rumenit friptura sau mai ții mult cozonacul.

Mobilă bucătării – oferte emag

  1. Fronturi mate la mobila de bucătărie

Chiar dacă mereu ai avut impresia că fronturile mate și mobilierul de bucătărie mat sunt de pe „vremea bunicii” și că acum e la modă să ai mobilă lucioasă, nimic mai departe de adevăr. Sigur ai văzut că, la mobila lucioasă, lumina scoate în evidență toate amprentele de pe uși sau sertare, petele și așa mai departe. Oricât de bine crezi că le ștergi, tot nu sunt complet curate. Problemele acestea dispar cu fronturile de mobilă de bucătărie mate.

  1. Blatul de bucătărie montat la înălțimea șoldurilor

Dacă simți dureri de spate când gătești sau când speli vasele – dacă chiuveta e aliniată cu blatul de bucătărie – problema e că blatul e prea jos. Evită aceste probleme pe viitor și montează blaturi la înălțimea șoldurilor sau chiar puțin mai sus. Îți vei mulțumi în timp pentru această decizie.

Comentarii

comentarii