Acasă Actualitate Sfaturi utile pentru cei care încheie o asigurare auto pentru prima dată

Sfaturi utile pentru cei care încheie o asigurare auto pentru prima dată

DISTRIBUIȚI
Deja știi că asigurarea de răspundere civilă este obligatorie, dar asta nu înseamnă că este și suficientă pentru tine. Experții în asigurări auto recomandă mai degrabă cumpărarea unor polițe RCA cuprinzătoare pentru ca celui asigurat să i se ofere protecție completă în caz de accident.

Deoarece de obicei prima asigurare auto vine o dată cu prima mașină, adică imediat după luarea permisului de conducere, acest articol se adresează celor care sunt la început atât cu șofatul, cât și cu ceea ce înseamnă asigurările.

A deține o mașină este egal cu a avea libertate și a profita de nenumărate posibilități în viață

În același timp, însă, a avea un automobil presupune și anumite cunoștințe și resurse financiare, pentru a beneficia de o experiență fără probleme. Deținerea unui vehicul aduce odată cu sine responsabilitate și griji. Astfel, câteva sfaturi se cuvine a fi oferite celor care încheie pentru prima dată o asigurare auto.

Asigurare de răspundere civilă

Înainte să ieși la drum cu noul tău automobil, trebuie să ai încheiată o poliță RCA, cel puțin minimul necesar. Iar acesta se referă la asigurarea de răspundere civilă, obligatorie pentru fiecare proprietar de vehicul. Aceasta este o protecție de bază care îl acoperă pe deținătorul poliței împotriva oricăror daune care ar putea fi cauzate unei terțe părți.

De asemenea, conducerea unui automobil fără o poliță de asigurare validă poate atrage după sine amenzi usturătoare, și chiar mai rău de atât, scoaterea acestuia din circulație dacă amenda nu este plătită la timp. Poți folosi un calculator asigurare auto pentru a te informa asupra costurilor unei asemenea polițe RCA.

Asigurare auto Casco

Chiar dacă este imperativ prin lege a deține o asigurare RCA de răspundere civilă, este recomandat totuși a cumpăra o asigurare auto Casco, adică mult mai cuprinzătoare. Asta înseamnă că vei avea pentru autovehiculul tău protecție completă deoarece acest gen de poliță nu numai că acoperă pagubele cauzate unei alte părți, ci și daune sau pagube aduse asupra propriei mașini, ba chiar asigurare în caz de furt sau vandalism.

La fel ca atunci când cauți să închei cea mai bună asigurare locuinta, și procesul de selecție a asigurării auto ideale trebuie urmărit pas cu pas.

Mai mult decât atât, poți opta pentru o asigurare de genul minicasco în care pe lângă acoperirea pagubelor asupra celeilalte părți, poți fi protejat chiar și tu cu mașina ta în caz de incendiu, uragan, coliziune cu animale sau grindină.

Documentare și cercetare pentru asigurarea optimă a vehiculului tău

Probabil că dealerul de la care ai cumpărat mașina sau vechiul ei proprietar îți va vinde ponturi legat de asigurarea pentru care ai putea opta. Însă, în funcție de țara în care te afli, de tipul de vehicul, de motorizare și de alți factori, caută mai departe, selectează și cercetează mai multe companii de asigurări auto și de asemenea mai multe tipuri de polițe. Abia apoi ia decizia care se potrivește cel mai bine în cazul tău.

Comentarii

comentarii