Acasă Actualitate Sfaturile de aur care te vor ajuta să păstrezi ordinea mai mult...

Sfaturile de aur care te vor ajuta să păstrezi ordinea mai mult timp în casă

DISTRIBUIȚI

Pentru fiecare în parte, casa este spațiul în care te simți cel mai bine. Spațiul în care, după o zi de muncă obositoare, te duci și te relaxezi. Doar că, și relaxarea asta nu merge chiar oricum. De exemplu, dacă ajungi acasă și totul parcă e cu susul în jos, nu-ți mai vine să te relaxezi, știind că în jurul tău e puțin haos. Pentru relaxare, ai nevoie de câteva lucruri, camerele trebuie să fie aerisite, temperatura să fie optimă, iar lumina naturală să își facă și ea loc prin casă și desigur, mai ai nevoie de ordine.

Acum, nici ordinea asta nu trebuie să fie la boloboc. Nu trebuie să iei ruleta și să așezi totul astfel încât să fie simetric. O cană de cafea uitată pe masă, un pat care nu a fost făcut sau o bluză aruncată pe scaun în grabă, nu înseamnă dezordine. Maxim poate însemna că te-ai trezit târziu și că ai plecat în grabă. Mica problemă intervine abia în momentul în care mai uiți o bluză, mai lași niște căni în chiuvetă și tot așa, până în momentul în care îți dai seama că ai așteptat prea mult pentru a face curat. Așa că, primul sfat, și cel mai bun, este ca în momentele în care de dimineață pleci grăbit și nu mai pui lucrurile la locul lor, ar fi bine ca seara să faci asta. Și atât de simplu, reușești să eviți dezordinea. În plus, este și mai benefic pentru tine să faci asta, pentru că, atunci când va veni momentul să faci curățenia mare, adică să ștergi praful, să dai cu aspiratorul și cu mopul, vei avea mai puțină muncă de făcut.

Dacă tot ți-am făcut poftă de făcut ordine în casă și de luat fiecare obiect la mână pentru a-l șterge de praf, mai rămâi puțin. În articolul de astăzi o să îți dăm câteva sfaturi care să te ajute să faci ordine mult mai eficient și să îți ușurezi ție munca.

Ia o foaie de hârtie și fă-ți un program de curățenie

Se spune că atunci când începi să faci o acțiune și să o tot repeți, o să devină până la urmă obișnuință. Ei bine, asta trebuie să faci și tu. Să îți faci un program și să te ții de el, iar până la urmă, vei ajunge să faci asta din proprie inițiativă.

Ca să-ți spunem și cum să începi un program de curățenie și ce ar trebui el să conțină, începe cu treburile casnice. Notează-ți pe o foaie atunci când observi că s-au strâns prea multe rufe în coș sau vezi că s-a făcut dezordine în dulap. Sau dacă s-a strâns prea mult praf pe etajere și pur și simplu nu ai cum să îl mai ignori. Pentru a constata toate astea, cel mai bine te plimbi prin casă, observi și notezi.

Organizează-ți lucrurile după logica ta

Când erai mic mereu auzeai de la părinți să îți cureți camera pentru că nu ai cum să găsești nimic în dezordine. Ei bine, poate că tu în toată dezordinea aia știai exact unde e fiecare lucru. Dar a mai trecut timp și nu mai e chiar așa.

Acum că poate stai și cu partenerul, trebuie să te organizezi mai bine și să știi unde sunt lucrurile. Poate că ești pasionat de antichități sau ai mai multe seturi de jocuri pe care vrei să le ții la vedere și să știi mereu unde le găsești. Pentru asta, îți recomandăm niște rafturi metalice. De ce fix niște rafturi metalice? Pentru că se găsesc la un preț bun, sunt rezistente și au un design destul de minimalist. Rafturile metalice nu o să iasă prea mult în evidență la tine în casă, indiferent unde le pui. Așa că, dacă ai nevoie de un loc unde să îți ții la vedere colecțiile, îți recomandăm niște rafturi metalice.

Comentarii

comentarii