Acasă Actualitate Sfidarea de la lacul Surduc Timiș!

Sfidarea de la lacul Surduc Timiș!

866
DISTRIBUIȚI

În ultimii ani, autoritățile județene au făcut eforturi pentru a atrage turiștii către lacul Surduc, o minunată zonă cu aer curat și cu multă verdeață și peisaje de vis. An de an, sunt organizate și Zilele lacului Surduc!

Din păcate, chiar acolo, ești întâmpinat de o imensă rampă clandestină de gunoaie, care îți strică orice chef de a mai rămâne sau a mai veni vreodată în vizită la lacul Surduc.

Iată mesajul pe facebook a Tereziei care a făcut și pozele: ”Mergi la Surduc să te relaxezi, …și? …chiar daca oamenii au intenții bune și duc gunoiul la locul de unde trebuie colectat, de primărie… observam astfel, că primăria Fârdea nu face nimic de mai bine de un an… decât promisiuni electorale”.

Valentina Trifa a completat, pe facebook: ”Avem cabana pe partea unde este muntele de gunoi, într-adevăr oameni lasă tot felul de gunoi pe care l-ar putea duce acasă, dar noi cei care avem cabane ne plătim impozitul la primărie. Am plătit și taxa pentru gunoi și tot nimic. Această zona ar putea fi ceva frumos dacă autoritățile ar face măcar puțin din promisiunile electorale!”.

Garda de Mediu Timiș desfășoară o campanie de inspecții în zona primăriilor, privind managementul deșeurilor. Poate are în vedere și un control, în zona lacului Surduc.

”Atragem din nou atenția, tuturor primăriilor că este datoria lor conform OUG 195/2005 art.70, lit.h, ca pentru asigurarea unui mediu de viaţă sănătos, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi, după caz, persoanele fizice şi juridice au obligația să nu degradeze mediul natural sau amenajat, prin depozitări necontrolate de deşeuri de orice fel”, atenționează Garda de Mediu Timiș.

Comentarii

comentarii