Acasă Actualitate Sfidarea de pe strada Ghica din Timișoara. Gunoaie lângă Maternitatea Odobescu și...

Sfidarea de pe strada Ghica din Timișoara. Gunoaie lângă Maternitatea Odobescu și Colegiul Bănățean!

DISTRIBUIȚI

Sfidarea civilizației și a bunului simț pare fără limite din partea unor cetățeni care așteaptă zilnic pe strada Ghica să intre în vizite la soțiile sau mamele internate la maternitatea Odobescu din Timișoara.

Aceste fotografii explicite realizate, luni 26 septembrie, arată amploarea mizeriei care se face pe această strada zi de zi. Și nu vorbim de o hârtie două, ci de deșeuri oribile împrăștiate peste tot, pe trotuar, pe carosabil, pe marginea zidurilor sau pe pervazul ferestrelor, cum nu întâlnești niciunde în frumosul oraș Timișoara.

Când vezi o așa mizerie greu de suportat, te întrebi dacă chiar este posibil ca niște cetățeni care se pretind civilizați pot sa bea cafea, sucuri, vodcă pe stradă, să fumeze și să își abandoneze chiștoacele, pet-urile, dozele golite sau sticluțele și ambalajele  de tot felul acolo, pe trotuar sau pe pervazul ferestrelor, când la doi pași sunt trei  coșuri de gunoi, în fața chioșcului de produse agroalimentare și în apropierea intrării în maternitate.

Situația pare mai gravă și mai greu de acceptat, cu cât tot acolo, pe strada Ghica, se află o intrare la Colegiul Bănățean, iar elevii trebuie să “înoate” zi de zi printre acele murdării.

De fapt, aici pot fi implicați și unii elevi din clasele mai mari de la Colegiul Național Bănățean care din când în când se opresc și fumează pe stradă și aruncă chiștoacele pe jos.

Oare acei cetățenii care infectează strada Ghica direct cu mizeriile lor și îi sfidează pe toți oamenii civilizați și cu bun simț o fac din inconștiență sau ei consideră că își permit, fiindcă nu sunt din Timișoara, iar orașul nu este al lor sau, Doamne ferește, ei chiar sunt din Timișoara?

De aceea strada Ghica poate fi clasificată ca fiind cea mai murdară din Timișoara!

Poliția Locală continuă permanent verificările pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public din Timișoara. În ultima lună au fost depistate mai multe situații de acest gen cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate în diferite zone din oraș.

În cazul celor care au abandonat cantități mai mari, sancțiunile au fost de câte 10.000 lei, conform OUG 92/2021, iar la celelalte câte 1000 lei, conform HCL 454/2017.

Pentru abandonarea de deșeuri pe stradă și în locuri nepermise în Timișoara, Poliția Locală aplică zeci sancțiuni în fiecare lună. Verificările polițiștilor locali continuă, reamintind totodată cetățenilor să evite să abandoneze deșeurile pe domeniul public deoarece  sancțiunile sunt foarte mari.

 Așadar, atenție cetățeni care infectați strada Ghica…!

Comentarii

comentarii