Acasă Actualitate Sfidarea!

Sfidarea!

DISTRIBUIȚI

Un bun prieten, originar din Turnu-Severin, mi-a atras atenția, zilele trecute, că nu orice mașină cu număr de MH este din Severin. Drept! Și că din Turnu-Severin sunt, fie în Timișoara, fie în alte orașe, oameni de foarte bună calitate, dar și șoferi cuviincioși, care nu și-ar lăsa mașina cu MH pe trotuar, în drumul bicicletelor, sau aiurea. Avea dreptate! Și eu am prieteni din Turnu-Severin care sunt mai civilizați decât unii dintre noi, cei cu pieptul albastru, de la bucuria de a fi din Banat! Locul pe care-l considerăm (încă) al unei civilizații și al respectului interuman necondiționat.

Nu știm din ce parte a județului este această mașină, al cărui șofer a fost amendat azi de Poliția Locală pentru că era pe… trotuarul din fața magazinelor cochete din Piața Maria. I s-a spus de către un alt șofer așa: ”Nu puneți mașina acolo, nu e parcare, aici este Timișoara, ne străduim să respectăm…” A urmat un fel de înjurătură…

Poliția Locală, mai exact, în acest caz, domnul Dumitru Domășnean, nu are limite în politica de amendare a acestei sfidări. Domnul din Mehedinți va plăti o amendă, eliberată de un polițist din…Timișoara!

Cam așa ar trebui să fie reacțiile unui timișorean din Capitala Culturală Europeană….

Comentarii

comentarii