Acasă Politica Și Alina Gorghiu îl contestă pe Fritz după amenda primită de Colterm:...

Și Alina Gorghiu îl contestă pe Fritz după amenda primită de Colterm: „Primăria, în loc să prezinte soluții, aștepta permanent bani de la Guvern!”

586
DISTRIBUIȚI

Marți, 25 mai, inevitabilul s-a produs: societatea de termoficare Colterm a fost sancționată cu 21 de milioane de euro de Administrația Fondului de Mediu pentru că nu și-a achiziționat certificatele verzi pe anul 2020 până la finalul lunii aprilie 2021. Deși înainte de a veni amenda Fritz se arăta optimist că se va evita o asemenea situație, după ce a fost emisă sancțiunea, primarul a dat vina pe conducătorii din ultimii 20 de ani ai companiei, pe Nicolae Robu și pe Alin Nica. Asta după ce într-o ședință AGA era pe ordinea de zi problema certificatelor, însă aceasta a fost anulată.

Din mesajul lui Fritz, ar reieși că fostul primar și fostele conduceri ale companiei sunt vinovate pentru datoriile imense ale companiei, iar președintele CJT, pentru că promitea cu scop electoral că guvernul va aloca bani pentru certificate, însă aceștia nu au mai venit. Atât Robu, cât și Nica i-au dat replică lui Fritz, iar acum o face și Alina Gorghiu, senator PNL Timiș. Dacă Nica spunea că „lumea s-a săturat de lamentările și neputința primarului”, iar Robu cerea o autosesizare din partea DNA, Gorghiu constată că primăria nu ar fi făcut nimic pentru rezolvarea problemei, în afară de a aștepta bani de la guvern.

„21 de milioane de euro, amenda primită de Colterm Timișoara pentru că nu a cumpărat certificatele anti-poluare pentru 2020. Asta pentru că Primăria, în loc să prezinte soluții, aștepta permanent bani de la Guvern! Ca senator de Timiș, am vorbit de câteva ori cu prim-ministrul Cîțu pe tema Timișoara, a banilor necesari pentru județ, pentru proiectele esențiale locale. Și, de fiecare dată, sprijinul a fost concret”, transmite senatoarea pe pagina sa de Facebook.

Cum a spus până acum cam toată lumea, și Alina Gorghiu punctează că problema Coltermului este una gravă și cere măsuri urgente din partea primăriei. „Regretabil că nu aud nimic de la primar. Doar că el e discret și alții au stricat”, mai spune ea. Ce-i drept, Fritz a amintit de posibile soluții, inclusiv un parteneriat cu Banca Mondială, dar pe termen lung a vorbit doar în termeni generali.

„Nu fac vreun concurs cu Dl Fritz de genul «cine deschide ușa mai repede» și nici nu așteaptă cineva vreun mulțumesc, dar, să nu ai soluții, la un an de când ai fost ales, asta mi se pare scandalos. Iar o demisie de onoare în cazul celor direct responsabili se impune. Sigur găsește prin primăria sa, că parca zicea la un moment dat despre viceprimarul Lațcău că «poate fi trezit la 3 noaptea să spună cum trebuie restructurat Colterm»…între timp, noaptea a trecut, personajele fără soluții rămân”, își încheie Alina Gorghiu postarea.

Comentarii

comentarii