Acasă Actualitate Și împăratul Franz Iosif a fost aici! Buziaș – localitatea turistică a...

Și împăratul Franz Iosif a fost aici! Buziaș – localitatea turistică a anului 2022. Votează-l!

DISTRIBUIȚI

Bănățenii cu mic cu mare sunt invitați să voteze cea mai iubită localitate turistică: Buziaș, unde se află cea mai atractivă stațiune balneoclimaterică din Timiș!

Buziașul este localitatea în care împărații au lăsat daruri din iubire, în care apele termale au făcut din stațiunea balneoclimaterică un loc faimos în toată Europa și unde, astăzi, veverițele au chiar un festival al lor!

Conform documentelor din arhiva stațiunii, prima analiză chimică a apelor minerale de la Buziaș a fost realizată în anul 1805. De altfel, zăcământul hidromineral de la Buziaș este cel mai cunoscut din vestul țării.

Ca o recunoaștere a importanței stațiunii, Buziașul a fost, între 22 și 26 august 1886, gazda celui de-al XIII-lea Congres al medicilor si naturaliștilor din Ungaria și Transilvania. O altă dovadă a prestigiului de care se bucură stațiunea este vizita făcută în septembrie 1898, de împăratul Franz Iosif și moștenitorul tronului, printul Franz Ferdinand.

Din 1990, Băile Minerale se află sub administrarea S.C. TRATAMENT BALNEAR BUZIAȘ S.A. cunoscând astfel o nouă perioadă de prosperitate. Azi, activitatea curativă, intens modernizată, acordă bolilor cardiovasculare un loc central.

Buziaș este orășelul mărginit de dealuri acoperite de viță de vie, care dau vinuri noi și unice, este propunerea noastră pentru Destinația Anului 2022 la categoria Localități Turistice. Votează-l aici:

https://www.destinatiaanului.ro/

Comentarii

comentarii