Acasă Actualitate Și ISU Timiș trimite doi pompieri și o autocisternă în Grecia pentru...

Și ISU Timiș trimite doi pompieri și o autocisternă în Grecia pentru a ajuta autoritățile elene

DISTRIBUIȚI

Între 1 iulie și 1 august, autoritățile din România vor trimite în Grecia echipaje și echipamente cu care autoritățile elene să poată face față eventualelor incendii care vor apărea. Inclusiv ISU Timiș va contribui cu doi subofițeri și o autocisternă. În total, la nivel național, prin acțiunea gestionată de DSU vor ajunge în Grecia 28 de pompieri și opt mijloace tehnice. Acest ar fi doar primul contingent de sprijin.

Astfel, vineri, 30 iunie, au pornit pe ruta Ciolpani – București – Giurgiu – Sofia – Kulata  – Grecia (Atena): 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, 1 cisternă, 1 autospecială cu capacitate mărită de trecere, 1 microbuz, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă). Din cadrul ISU Timiș la această misiune au fost dislocați doi subofițeri cu o cisternă ce are o capacitate de 30.000 litri de apă.  Această autospecială are rolul de a asigura alimentarea cu apă a autospecialelor de intervenție.

„Suplimentarea tehnicii și a personalului de intervenție va fi realizată în funcție de dinamica situațiilor înregistrate în teren, la solicitarea autorităților elene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă. Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16.07.2022, urmând ca alți 28 de pompieri să înlocuiască personalul din Atena”, transmit reprezentanții autorităților.

 

Comentarii

comentarii