Acasă Actualitate „Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!”. Primăria Timișoara organizează...

„Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!”. Primăria Timișoara organizează sâmbătă primul târg de adopție a câinilor din adăpostul public

DISTRIBUIȚI

caini free amely nPrimăria Municipiului Timișoara organizează sâmbătă, 21 august, primul târg de adopție a câinilor din adăpostul public. Acesta va avea loc între orele 10 și 14 în zona Flora. Din câte anunțau anterior reprezentanții municipalității, vor fi cinci astfel de evenimente în următoarele luni.

„Primăria Timișoara lansează campania de adopție a câinilor fără stăpân, aflați în adăpostul public, desfășurată de municipalitate, societatea care are în concesiune serviciul de gestiune a populației canine fără stăpân și asociații de protecție a animalelor. În cadrul campaniei, vor fi organizate 5 târguri de adopții canine, sub sloganul «Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!»”, transmit reprezentanții primăriei.

Mai exact, primul dintre aceste cinci târguri va fi organizat pe 21 august 2021, între orele 10-14, pe platforma betonată din Parcul Alpinet, între Flora și Podul Mihai Viteazul (Andrei Șaguna). Aici, pe iubitorii de animale îi vor aștepta 15 câini deparazitați, vaccinați, sterlizați, microcipați și foarte sociabili.

„În fiecare zi de sâmbătă la Danyflor, cu sprijinul voluntarilor, se derulează programe de socializare pentru patrupedele aflate în adăpost, programe care fac parte din pregătirea lor pentru adopție. La Danyflor sunt în jur de 400 de câini fără adăpost, cifra fiind diferită în fiecare zi. De pildă, în 12 august erau 426, iar la 1 august erau 412. Timișorenii iubitori de animale pot adopta câini și direct din adăpost, în fiecare zi, în timpul programului de lucru, iar informații detaliate pot fi găsite pe www.danyflor.ro sau pe facebook”, se mai arată în comunicatul de presă al primăriei.

De altfel, Primăria Timișoara mai organizează și alte acțiuni de promovare a creșterii responsabile a animalelor de companie și adopției câinilor din adăpostul public, în care, de asemenea, așteaptă să se implice și comunitatea civilă. Propunerile, sugestiile, cererile de colaborare, participare și voluntariat pot fi trimise pe toată durata campaniei (august-octombrie 2021) pe adresa de e-mail: alexandra.pintea@primariatm.ro sau pot fi înregistrate pe site-ul primăriei, www.primariatm.ro. (sesizari/ mediu, parcuri și spații verzi/  animale fără stăpân)- https://www.primariatm.ro/sesizari-si-reclamatii/.

Comentarii

comentarii