Acasă Actualitate Și Zoltan Nemeth a fost vaccinat cu o doză de ser AstraZeneca...

Și Zoltan Nemeth a fost vaccinat cu o doză de ser AstraZeneca din lotul suspendat. Prefectul de Timiș dă asigurări că au fost luate măsurile necesare, iar imunizarea poate continua

460
DISTRIBUIȚI

Prefectul Județului Timiș, Zoltan Nemeth, a dezvăluit vineri că și el a primit o doză de vaccin AstraZeneca din lotul 2856, cel a cărui utilizare a fost suspendată temporar joi, dozele rămase din acest fiind înlocuite. Nemeth spune că nu a avut reacții adverse după administrarea primei doze, realizată săptămâna trecută, și îndeamnă la rațiune. Prefectul îi roagă pe timișeni să continue să se imunizeze, pentru a se putea reveni cât mai repede la viața de dinainte de pandemie

„Dragi timișeni,

Și la nivelul județului nostru, ca măsură de prevenție și precauție maximă, în baza hotărârii CNCAV, se suspenda temporar imunizarea cu vaccinul AstraZeneca din lotul 2856 până la clarificarea situației. După cum știți și alte țări au suspendat acest lot tot ca o măsură de prevenție.

Procesul de imunizare a timișenilor trebuie să continue la fel ca și până acum. Toate persoanele programate la vaccin în perioada aceasta, care urmau să fie imunizate cu doze din acest lot, vor avea asigurat doze de vaccin din alt lot. Scopul nostru este să ne reluăm cât mai repede viața de dinainte de pandemie, iar acest lucru o să fie posibil doar când cât mai mulți dintre noi o să fim imunizați.

Săptămâna trecută și mie mi s-a administrat prima doză a vaccinului AstraZeneca din acest lot, care astăzi a fost suspendat. Nu am avut efecte secundare majore.

Trebuie să avem încredere în deciziile medicilor și în recomandările venite din partea Ministerului Sănătății. Voi reveni cu informații pe măsură ce vom avea noi detalii”, a scris pe pagina sa de Facebook prefectul Zoltan Nemeth.

Și Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș și copreședintele USR PLUS Timiș, din care face și prefectul parte, a recunoscut că atât el, cât și soția sa au primit prima doză de vaccin AstraZeneca din același lot. Soția sa, medic veterinar, a avut reacții adverse ușoare, iar el, doar o ușoară stare de oboseală. Și Moș, în aceeași idee cu Nemeth, îi asigură pe timișeni că dozele potențial problematice au fost înlocuite.

Vicepreședintele CJT scrie, tot pe Facebook: „Ca să reușim să depășim această perioadă avem nevoie de cât mai multe persoane imunizate. În felul acesta o să reușim să ridicăm povara de pe umerii sistemului de sănătate și ne vom asigura că cei care au nevoie de îngrijiri deosebite au un loc la ATI”.

Comentarii

comentarii