Acasă Economic SIA VEST, prima sesiune de informare privind oportunitățile antreprenoriale

SIA VEST, prima sesiune de informare privind oportunitățile antreprenoriale

854
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în calitate de coordonator de proiect și S.C. GAPA S.R.L., partener de proiect, organizează în data de 30 mai 2018, cu începere de la ora 1200, la sediul Universității “Ioan Slavici” Timișoara din Str.prof.dr. Aurel Păunescu Podeanu, nr. 144 – Sala 209, prima sesiune de informare din cadrul Proiectului: SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale (POCU/82/3/7/ 105255).

Scopul evenimentului este informarea potentialului grup țintă și a publicului larg cu privire la oportunitățile antreprenoriale pe care le oferă regiunea de implementare, activitățile proiectului și condițiile de participare în cadrul acestuia.

Partenerii de proiect vor descrie întregul parcurs pe care o persoană îl poate avea în cadrul activităților proiectului. Mai exact, după selectarea ca și grup țintă, se va proceda la explicarea caracteristicilor cursului de formare profesională derulat în cadrul proiectului, modalitatea de organizare, desfășurare și selectare a planurilor de afaceri, caracteristicile și modalitatea de organizare a stagiilor de practică pentru persoanele selectate. Se va explica în detaliu sprijinul financiar și material de care vor beneficia planurile de afaceri selectate și concursul de planuri de afaceri ce urmează a fi organizat.

În plus, se va proceda la detalierea structurii sprijinului acordat întreprinderilor, a  sprijinului care intră sub incidența ajutorului de stat cât și a celorlalte tipuri de sprijin financiar.

Modalitatea de prezentare va fi una ancorată în etapele de asistență, după cum urmează:

  • Furnizarea serviciilor de mentorat pentru completarea cunoștințelor câștigătorilor concursului de planuri de afaceri;
  • Înființarea afacerilor selectate și sprijinirea operaționalizării acestora;
  • Realizarea decontărilor aferente subventiilor care vizează subvențiile acordate afacerilor sprijinite prin proiect;
  • Monitorizarea afacerilor sprijinite.

Întregul proces informațional vizează prezentarea inclusiv a duratelor de desfășurare a fiecărei etape ce face obiectul procesului de asistență și a documentelor justificative necesare.  

Prezentarea metodologiei de selecție a grupului țintă vizează calendarul de desfășurare a procesului de selecție, etapele și caracteristicile acestuia, structura dosarului de selecție.  

În final, se vor prezenta sursele de informare care vizează activitățile și sprijinul furnizat prin intermediul proiectului.

Toate materialele utilizate pentru informarea publicului se regăsesc pe pagina web a proiectului. Procesul de informare este transparent iar în situația în care materialele de informare nu sunt îndeajuns de clare sau există nelămuriri, participanții vor putea contacta echipa de proiect pentru discuții individuale.

Proiectul SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul principal al proiectului este stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă. Cele 44 de afaceri vor fi finanțate cu suma de 135.377,67 lei sau de 177.340,00 lei.

Proiectul se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban și au domiciliul în Regiunea Vest.

Comentarii

comentarii