Acasă Actualitate Silviu Oravitzan a fost onorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de...

Silviu Oravitzan a fost onorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer

DISTRIBUIȚI

Silviu Oravitzan a fost onorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, în recunoașterea contribuțiilor semnificative pe care le-a adus lumea artei plastice. Ceremonia de decernare a acestui înalt titlu a avut loc la Galeria S.E.N.A.T. din cadrul Combinatului Fondului Plastic, fiind un moment de mândrie nu doar pentru artist, ci și pentru întreaga comunitate.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, alături de Sergiu Nistor, consilier prezidențial, a înmânat miercuri, la deschiderea oficială a Salonului de Artă Contemporană 2023, distincțiile acordate de E.S Președintele României Klaus Iohannis domnilor Petru Lucaci, Silviu Oravitzan, Ștefan Pelmuș și Dodo Niță, în semn de recunoaștere a întregii lor activități.

”Sunt artiști de excepție care au pus în lumină arta românească în afara hotarelor țării și care inspiră, prin viziunea și prin lucrările lor, generațiile de artiști tineri ai României”, a declarat Raluca Turcan.

Născut la Ciclova-Montană în județul Caraș-Severin pe 4 octombrie 1941, Silviu Oravitzan și-a petrecut copilăria în inima Munților Banatului de Sud, o zonă îmbogățită de o diversitate de tradiții și culturi. Experiențele sale din copilărie, precum lucrul cu lemnul, explorarea pădurii și învățarea tradițiilor locale, au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării stilului său artistic distinct.

 

Comentarii

comentarii