Acasă Actualitate Simion Giurcă s-a dus la Novi Sad să afle cum s-au descurcat...

Simion Giurcă s-a dus la Novi Sad să afle cum s-au descurcat sârbii cu turismul în anul Capitalei Culturale Europene

DISTRIBUIȚI

Simion Giurcă, președintele Asociației Pentru Promovarea Timișoarei, a plecat la Novi Sad pentru a afla cum s-au descurcat până acum vecinii în anul în care orașul din Voivodina e una din Capitalele Culturale Europene. 

În 2022, Novi Sad a primit trofeul Mărul de Aur din partea Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET), un premiu de excelență, acordat anual unor destinații, care au depus eforturi deosebite pentru dezvoltarea și promovarea turismului.

Premiul spune multe despre reușitele sârbilor.

În cadrul ceremoniei, desfășurată în Sala de Festivități a Primăriei Novi Sad, Tijani Haddad, președinte al FIJET și fost Ministru al Turismului în Tunisia, i-a inmânat trofeul lui Miloș Vucevici, primarul orașului Novi Sad.

„Am avut plăcerea să discut puțin cu domnul primar, dar și cu Branislav Кnexevici, directorul Organizației pentru Turism a orașului Novi Sad. Am avut și o întâlnire și discuții separate cu conducerea FIJET, la care au participat domnul președinte, Tijani Haddad și membrii ai Prezidiului FIJET, prezenți la Novi Sad: doamnele Tina Cubrilo și Marjana Rebic și domnii Plamen Starev și Ștefan Baciu, președintele FIJET România, dar și cu domnul Dorde Mihajlovici, președintele FIJET Serbia. În centrul discuțiilor noastre s-a aflat, desigur, viitoarea Capitală Europeană a Culturii – Timișoara 2023”, a transmis Simion Giurcă, directorul Asociației pentru Promovarea Timișoarei.

Simion Giurcă, care are o experiență de aproape 35 de ani în domeniul turismului, fost șef al Biroului de promovare și informare turistică al României de la Viena, a devenit director al Asociației pentru Promovarea Timișoarei în vara anului 2021.

Asociația a fost înființată la cererea primarului Dominic Fritz, pentru a se ocupa de promovarea orașului pe mai multe paliere: turistic, economic, cultural și educațional. 

Simion Giurcă este la această oră și secretar general al Corps Touristique Austria.

Comentarii

comentarii