Acasă Politica Simonis, nemulțumit de anularea AGA Piețe SA, acuză un „troc politic” între...

Simonis, nemulțumit de anularea AGA Piețe SA, acuză un „troc politic” între PNL și USR PLUS, după demiterea lui Nasleu

DISTRIBUIȚI

Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, se arată nemulțumit de felul în care primarul Dominic Fritz a gestionat demiterea lui Ionuț Nasleu de la conducerea Piețe SA. Ședința adunării generale a acționarilor (AGA), programată marți, la ora 16.00, a fost anulată cu două ceasuri înainte. Astfel, consideră social-democratul, cei din USR PLUS și PNL s-au înțeles pentru ca cei din urmă să rămână cu sinecurile din consiliul de administrație (CA), cedând doar fotoliul de director. Chiar Nasleu, atenționează Simonis, ar urma să rămână membru în CA al Piețe SA.

„Nicio săptămână nu a ținut «curajul» administrației Fritz de a începe curățenia generală și depolitizarea în societățile comerciale aflate în subordinea municipalității. Astăzi, ar fi trebuit să aibă loc, la ora 16:00, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la Piețe S.A. pentru demiterea întregului Consiliu de Administrație, pentru neîndeplinirea criteriilor de performanță asumate prin mandat. Cu numai 2 ore înaintea ședinței, consilierii locali au fost anunțați că ședința se anulează, fapt care dovedește totalul dezinteres față de situația reală de la această firmă, cu pierderi economice și o inconștiență crasă a noilor administratori ai orașului în ceea ce privește guvernarea locală. Niciodată, în istoria recentă a Primăriei Timișoara și a Consilului Local, nu s-a jucat alba-neagra cu ședințele AGA”, se arată într-un comunicat al PSD Timiș semnat de Alfred Simonis.

În urma acestor acțiuni, atenționează președintele PSD Timiș, Ionuț Nasleu rămâne în consiliul de administrație al Piețe SA, împreună cu colegii săi liberali, plecând doar din funcția de director. „Probabil că acesta a fost trocul politic dintre USR-PLUS și PNL: îndepărtarea omului lui Nicolae Robu de la conducerea societății în schimbul păstrării sinecurilor și indemnizațiilor pentru liberalii din Consiliul de Administrație!”, mai adaugă social-democratul.

În final, Simonis îl acuză pe Fritz de a face exact ceea ce au făcut și predecesorii săi: „Ceea ce s-a întamplat astăzi, la Piețe S.A., domnule Fritz, nu este un pas spre «normalitate» ci o continuare a practicilor politicianiste netransparente, de culise, atât de blamate de domnul primar și de partidul său în campanie. Ați ratat, astăzi, o șansă importantă, domnule primar, de a arăta că doriți într-adevăr o altfel de administrație locală și ați arătat că sunteți prizonierul intereselor de grup ale colegilor de coaliție. Somn ușor, Dominic Fritz!”.

Comentarii

comentarii