Acasă Actualitate Simonis nu crede în amânarea alegerilor parlamentare din decembrie

Simonis nu crede în amânarea alegerilor parlamentare din decembrie

980
DISTRIBUIȚI

Deocamdată nu există promulgată nici măcar legea care ar permite Parlamentului să stabilească data alegerilor, deci nu se poate vorbi momentan despre o amânare a acestora, spune Alfred Simonis, şeful deputaţilor social-democraţi şi liderul PSD Timiş. El rămâne sceptic asupra ducerii la bun sfârşit a unei asemenea proceduri. .

„Decizia de amânare nu poate fi luată sau chestiunea asta nu se poate întâmpla, dacă nu doresc majoritatea forțelor politice, indiferent de inițiativa aceasta, indiferent de posibilitatea în care să treacă sau să nu treacă de Camera Deputaților această inițiativă, mai sunt foarte multe mecanisme prin care ea poate fi amânată de la intrarea în vigoare. Dacă e să fim corecți, în acest moment nici măcar nu avem promulgată, deși avem o decizie a Curții Constituționale, care spune că e constituțional ca Parlamentul să stabilească data alegerilor parlamentare, e absolut normal și firesc să se întâmple așa, această lege nu este încă promulgată. Decizia CCR a fost luată săptămâna trecută, mai durează câteva zile până la redactarea motivării, merge la președinte, președintele poate s-o promulge sau nu, mai are mecanismul reexaminării de către Parlament, mă rog, se mai poate amâna. În acest moment, e puțin probabil ca alegerile parlamentare să fie amânate”, a declarat Simonis, conform Mediafax.

El insistă că partidul e pregătit pentru alegeri, scorul obţinut la Locale fiind unul bun, chiar dacă partidul a pierdut câteva posturi cheie în administraţia locală, posturi deţinute de social-democraţi de ani buni de zile.

„S-a demonstrat că PSD este pregătit de alegeri, a demonstrat chestiunea asta în duminica alegerilor locale, unde am obținut un scor bun. Deci nu se pune problema încercării de a amâna aceste alegeri din eu știu ce teamă. Întrebarea se pune dacă este în siguranță pentru cetățenii români ca aceste alegeri să fie desfășurate”, a mai spus Simonis, conform aceleiaşi surse.

Comentarii

comentarii