Acasă Actualitate Simonis și Fritz vor ciocni un pahar de vin pentru Spitalul de...

Simonis și Fritz vor ciocni un pahar de vin pentru Spitalul de Copii Timișoara

DISTRIBUIȚI

Anunțul liderul PSD Timiș Alfred Simonis, că s-au găsit bani pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului de Copii Timișoara a trezit un sentiment de recunoștință trans-partinică la primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz.

Alfred Simonis, a anunțat, vineri, că deși solicitarea Primăriei Timișoara pentru obținerea unei sume importante din PNRR pentru dotarea cu aparatură medicală a noii clădiri a Spitalului de Copii Timișoara nu a fost aprobată, s-a găsit o altă soluție. Astfel, banii pentru dotarea cu aparatură medicală vor fi incluși pe lista de rezervă a PNRR, urmând să fie aprobați ca și finanțare în cadrul Băncii Europene de Investiții- BEI.

”În urmă cu două luni, Dominic Fritz îmi promitea că mă va invita la o bere dacă voi rezolva, împreună cu colegii mei, niște probleme. Prima dintre acestea, hai să spunem că se va rezolva, aproape 20 de milioane de euro pentru aparatură medicală la Spitalul de Copii din Timișoara, clădire ridicată de guvern, în parteneriat cu Primăria Timișoara, care e finalizată în proporție de 100%. Nu existau sumele necesare pentru dotarea cu aparatură medicală. Avem toate premisele ca în perioada următoare să se găsească această soluție, finanțarea este pe lista de rezervă a PNRR, neîncadrându-se pe listă, fiind vorba despre spitalul din Lugoj și Institutul de Oncologie (n.r aprobate în Timiș la Finanțare). Avem certitudinea că pe lista finanțată de BEI se vor regăsi cei 20 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură a Spitalului de Copii din Timișoara. O veste foarte foarte bună pentru Timișoara”, a anunțat Alfred Simonis.

Cum liderul PSD a mai spus că așteaptă recompensa promisă de primar – „Nu mă aștept să mă invite Dominic Fritz la o bere, nu îmi doresc să beau bere, dar un pahar de vin beau” – răspunsul edilului nu a întârziat.

”Semnalele încurajatoare pe care le-am primit că Banca Europeană de Investiții ne-ar putea sprijini cu 20 de milioane de euro pentru dotarea noului Spital de Copii ne bucură.

Este anunțul deputatului PSD de Timiș, Alfred Simonis, căruia îi mulțumesc pentru sprijinul acordat. Este și un semnal bun când clasa politică locală luptă împreună pentru binele Timișoarei, indiferent de culoarea partidului.

La noua clădire a Spitalului de Copii finalizăm, în aceste săptămâni, ultimele retușuri, facem reglajele tehnice necesare și începem procedura de recepție. Am reușit să finalizăm o construcție care a stat în șantier aproape 10 ani. Cu această finanțare vom putea să echipăm clădirea cu tehnologia de care are nevoie un spital de secolul 21.

Acum câteva luni am promis parlamentarilor de Timiș că fac cinste cu o bere dacă susțin proiectele strategice ale Timișoarei, cum este și dotarea cu echipamente medicale a noului Spital de Copii.

Domnule deputat, am înțeles că preferați un pahar cu vin celui cu bere și sunt bucuros să fac cinste cu paharul ăsta și cu multe altele de acum încolo. Câte unul pentru fiecare nouă finanțare pentru proiectele strategice ale Timișoarei”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii