Acasă Cultura Simultan05 – Trans:position

Simultan05 – Trans:position

DISTRIBUIȚI

Asociaţia Simultan din Timişoara organizează, în perioada 21-23 mai, cea de-a cincea ediţie a festivalului internaţional de artă video şi media Simultan. Ediţia din acest an are la bază tema “Trans:position”.  Festival dedicat artei video şi media, Simultan prezintă anual o selecţie internaţională de artă video, proiecte de live performance audio-video, concerte de muzică experimentală, instalaţii şi prezentări sau conferinţe. Festivalul îşi propune să susţină şi să stimuleze modalităţile creatoare ale celor mai moderne viziuni de a percepe şi înregistra realităţile culturale în arta contemporană. Prezintă procesele actuale, precum şi modul în care tehnologia şi societatea dau naştere unor noi forme de exprimare artistică, prin folosirea noilor medii. Evenimentul din acest an se va desfăşura în mai multe locaţii: la Sinagoga din Cetate (str. Mărăşeşti, nr.6), la Facultatea de Arte (str. Oituz, nr.2), la Inside (str. Mărăşeşti, nr.7, ap.3). Ca şi în anii precedenţi, festivalul va prezenta cele mai interesante şi inovative lucrări de artă video trimise de artişti din întreaga lume.
În cele trei zile, ne informează organizatorii, vor fi proiectate lucrări ale 37 de artişti, precum şi o serie de compilaţii, dintre care menţionăm: “Sonic Fiction”, care cuprinde filme experimentale reprezentând muzica, filmul şi scena audiovizuală austriacă la începutul secolului XXI, cu o introducere de Isabelle Piechaczyk; organizaţia franceză “Brigade Des Images” oferă o compilaţie intitulată “The Necessary Illusions”; comunitatea Otaku din România prezintă ultima revistă şi o serie de documentare despre muzica 8-bit. În festival va mai fi prezent şi artistul francez Jean-Gabriel Periot cu mai multe lucrări, realizate în perioada 2000-2008.
În cadrul secţiunii de muzică şi sunet, care se va desfăşura la Sinagogă în serile de vineri şi sâmbătă, vor concerta Tetsuya Hori şi Manami N., de origine japoneză, din Germania, francezul Erikm, Robert Piotrowicz din Polonia, Makunouchi Bento din Timişoara şi austriacul Bernhard Gal, care va susţine şi o prezentare despre arta sonoră la Facultatea de Arte. Programul detaliat al evenimentului şi informaţii despre artiştii participanţi pot fi gasite pe: www.simultan.org/festival.

Comentarii

comentarii