Acasă Actualitate Sindicaliștii de la Cartel Alfa Timiș declanșează protestele față de politica de...

Sindicaliștii de la Cartel Alfa Timiș declanșează protestele față de politica de austeritate privind salarizarea

370
DISTRIBUIȚI

Sindicaliștii de la Cartel Alfa Timiș declanșează protestele, alături de colegii lor din țară, față de politică de austeritate în domeniul salarizării. În Timișoara, prima manifestare va avea loc în 18 ianuarie, prin pichetarea prefecturii.

Juristul Tiberiu Negrei, președintele Sindicatului din cadrul Primăriei Timișoara, a prezentat o parte dintre revendicări:

Salariul minim garantat în plata crescut cu numai 41 lei în net, înghețare drepturi salariale, deși piață muncii din România este la 66% din productivitatea orară medie a UE, iar că valoare a salariului minim brut orar este la 35% din media UE), înghețarea creșterii pensiilor și lipsa justiției sociale în sistemul de pensii

  1. b) Lipsa posibilității efective de negociere a CCM sectoriale sau a CCMUNN. c) Blocarea modificării actualei legi a dialogului social d) Politică fiscală care dezavantajează lucrătorul (43,5% taxe și impozitare, față de 2,45% angajator (pe obligații internaționale), creșterea economică este distribuită 52% către capital și cca 40% către lucrători)
  2. e) Lipsa respectului față de legislația în vigoare a guvernului și partidelor politice parlamentare din coaliție, exemplu, nerespectarea prevederilor legii coșului minim de trăi decent (în declarații și program de guvernare) în stabilirea salariului minim garantat în plata, cât și a prevederilor salariului minim european, blocarea în parlament a OUG 79/2017 (transfer taxe de la angajator la către lucrător), drept care numeroși angajatori nu fac modificarea creșterilor salariilor brute.

Comentarii

comentarii