Acasă Economic Sindicaliștii din IT au forțat multinaționalele să ofere condiții mai bune de...

Sindicaliștii din IT au forțat multinaționalele să ofere condiții mai bune de muncă și salarii indexate. Beneficiari sunt 3.500 de angajații de la Atos Timișoara, Eviden Technologies, Mitel Networks și Printec Group

DISTRIBUIȚI

Sindicatul IT Timișoara (SITT) a încheiat cu succes negocierile pentru patru contracte colective de muncă în cadrul companiilor Atos Global Delivery Center, Eviden Technologies, Mitel Networks și Printec Group.

Documentele semnate pe perioade cuprinse între 12 și 24 de luni, aduc îmbunătățiri semnificative pentru angajați.

Un aspect deosebit de important al noilor contracte este indexarea salariilor cu rata inflației în 2025, asigurând astfel stabilitate financiară pentru toți angajații afectați de creșterea costului vieții. În plus, contractele includ o serie de beneficii, măsuri de protecție socială și reglementări menite să îmbunătățească condițiile de muncă.

Aceste contracte colective de muncă protejează drepturile și asigură beneficii pentru aproximativ 3.500 de angajați din cadrul celor patru companii, demonstrând importanța unui dialog social eficient în sectorul IT.

„Aceste negocieri au fost un proces complex, dar rezultatul obținut demonstrează că prin unitate și implicare putem asigura condiții mai bune pentru angajați. Faptul că toate cele patru contracte prevăd ajustarea salariilor în funcție de inflație este un câștig semnificativ pentru colegii noștri și un pas înainte în protejarea puterii de cumpărare,” a declarat Iancu Florentin președintele SITT.

”Apreciem deschiderea partenerilor noștri sociali din companiile cu care am negociat, care au înțeles contextul dificil din sector și s-au arătat deschiși la un dialog constructiv. Prin disponibilitatea lor de a negocia prevederi care asigură o relație de muncă echitabilă și sustenabilă pentru ambele părți, am reușit să obținem un rezultat benefic atât pentru angajați, cât și pentru companii.

Acest tip de colaborare demonstrează că prin responsabilitate și cooperare putem construi un mediu de muncă mai stabil și mai predictibil. Într-un sector IT dinamic și marcat de incertitudini economice, astfel de acorduri sunt esențiale pentru menținerea unui echilibru între nevoile angajaților și sustenabilitatea companiilor.

Sindicatul IT Timișoara își reafirmă angajamentul de a reprezenta și apăra drepturile angajaților din sectorul IT, promovând condiții de muncă echitabile și sustenabile. Vom continua să urmărim implementarea prevederilor negociate și să susținem angajații în orice provocări viitoare. De asemenea, rămânem deschiși la dialog cu toate companiile din sector pentru a asigura un mediu de muncă echitabil și predictibil.

Totodată, încurajăm toți angajații din sectorul IT să se organizeze în sindicat, astfel încât împreună să putem negocia condiții de muncă mai bune și să ne asigurăm că drepturile salariatilor din sectorul ITC sunt respectate si protejate. Solidaritatea și implicarea activă sunt cheia pentru a obține schimbări pozitive și sustenabile în industrie”, este mesajul sindicaliștilor.

Sindicatul IT Timișoara – SITT, este înființat în 2009 și numără în prezent peste 9000 de membri de sindicat din toată țara, din sectorul ITC, servicii suport și outsourcing. SITT este sindicat reprezentativ în diverse companii multinaționale de profil, printre care Nokia România, Atos Global Delivery Center, Eviden Technologies, DXC România, Mitel Networks, Infosys Consulting, Infosys BPM, NTT Data Services International, Teleperformance România, Tremend Software Consulting, Printec Group Romania, etc.

Comentarii

comentarii