Acasă Actualitate Sindicaliștii din primăriile din Timiș și din întreaga țară se revoltă. Ei...

Sindicaliștii din primăriile din Timiș și din întreaga țară se revoltă. Ei cer aplicarea legii nr. 153/2017

DISTRIBUIȚI

Sindicaliștii din administrația publică din cadrul primăriilor din județul Timiș și din întreaga țară se revoltă și cer aplicarea, de îndată a legii-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022.

Prin urmare sindicaliștii ies în stradă și nu oriunde, ci chiar în fața guvernului României, de la București. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA – organizează, în data de 03 februarie, în intervalul orar 11-13, pichetarea guvernului României.

Aceasta ca urmare a neadoptării unor măsuri urgente în sprijinul salariaţilor care îşi desfăsoară activitatea în sectorul ,,Administraţie publică”.

1. Aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022.

2. Modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. În acest sens, solicităm demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei ,,venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

Datorită condiţiilor restrictive privind organizarea manifestărilor publice, la pichetare vor participa maxim 100 de membri de sindicat, din instituţii aparţinând atât administraţiei publice locale, cât şi administraţiei publice centrale.

”Vom organiza această acţiune de protest cu responsabilitate, având în vedere indicele ridicat de incidenţă a infecţiei cu Covid, asigurând o distanţare fizică mare între participanţi şi vom respecta toate prevederile legale privind organizarea protestelor”, explică Bogdan Șchiop, secretar general al FNSA.

 

Comentarii

comentarii