Acasă Actualitate Sindicaliştii de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara sunt revoltaţi de propunerea ministerului...

Sindicaliştii de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara sunt revoltaţi de propunerea ministerului de a face disponibilizări în spitale

563
DISTRIBUIȚI

Spitalul--Victor-Babes--TimisoaraMonica Pop, preşedinta sindicatului: „E lipsă de asistente, infirmiere, brancardieri, nu are ce să reducă!”

Propunerea ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de a disponibiliza până la 15% din personalul din sistemul de sănătate i-a revoltat pe reprezentanţii sindicatului din cadrul Spitalului de Pneumologie şi Pftziologie „Victor Babeş” Timişoara.

„Nu are cum să reducă din personalul medical. Noi facem galop medical, nu act medical. Alergi ca bezmeticul. Facem prea multă scriptologie, ceea ce nu mi se pare normal. Eu am învăţat să îngrijesc bolnavul nu să alerg ca nebunul să decontez numărul de seringi, numărul de ace, gramele de vată, mililitri de spirt, mi se pare aberaţie. Oricum le folosesc la bolnav, nu am ce să fac cu ele. E foarte multă scriptologie de făcut, pe lângă munca propriu-zisă. Medici avem la spital, dar e lipsă de asistente, infirmiere, brancardieri, nu are ce să reducă. Nu are cum să se lege de personalul medical din spitale, peste tot este deficitar”, a declarat Monica Pop, preşedinta sindicatului.

Săptămâna viitoare se aşteaptă propunerile de procente din judeţe, apoi se va lua o decizie.

Comentarii

comentarii