Acasă Actualitate Sindicaliştii din Politehnică au un loc de vis pentru concedii

Sindicaliştii din Politehnică au un loc de vis pentru concedii

1227
DISTRIBUIȚI

sindicalisti pojejena

Sindicaliştii din Universitatea „Politehnica” din Timişoara au dat lovitura pe clisura Dunăriii, la Pojejena. În plină criză şi doar pe banii lor, Sindicatul Liber din Universitatea „Politehnica” a inaugurat în 2009 un centru de agrement pentru sindicalişti. De la an la an, centrul de agrement s-a dezvoltat văzând cu ochii.

Complexul de şase căsuţe, la care au pus umărul de la studenţi şi doctoranzi, la profesori universitari şi şefi de catedre, este situat la Pojejena, la aproximativ 150 de kilometri distanţă de Timişoara. Pentru 20 de lei pe zi, orice sindicalist, de la profesor universitar la femeie de serviciu, poate să-şi petreacă concediile sau sfârşitul de săptămână într-o zonă splendidă, la Pojejena.

Studenţi şi dascăli au muncit pe brânci la Pojejena

sindicalisti pojejena 2Profesorul universitar Ilare Bordeaşu, preşedintele de onoare al Sindicatului Liber din UPT şi vicepreşedinte naţional la Alma Mater, împreună cu dascălii Gheorghe Belea şi Iosif Fogaraş au fost sufletul acestui proiect. Planul lui Bordeaşu a fost finalizat de studenţii de la Construcţii, aduşi de profesorul Belea.

„Am muncit pe brânci. Aici mi-am petrecut mare parte din ultimele concedii. Am muncit cu copiii mei, cu studenţii de la Construcţii, cu profesorul Belea şi cu doctoranzii mei. Grătarul, aerul curat şi berea ne-au ţinut în formă”, îşi aminteşte Ilare Bordeaşu.

O investiţie de 25.000 euro, prin cumpărarea unei case dărăpănate şi a unui teren într-o zonă cu maxim potenţial turistic, s-a transformat în locul în care profesorii universitari din Timişoara îşi petrec sfârşiturile de săptămână sau vacanţele. Programările se fac pe bază de tabele.

Profit colosal

Dacă la început unii sindicalişti s-au supărat că din cauza investiţiei le-au fost tăiate cadourile de 8 Martie, Paşte sau Crăciun, în timp, cu toţii s-au dumirit că investiţia a meritat. Centrul de agrement de la Pojejena nu este doar pentru sindicalişti. El este destinat şi turiştilor. Aceştia plătesc 35 de lei pe zi pentru cazare, dar au la dispoziţie toate facilităţile, de la bucătărie, la locuri pentru grătare, apă curentă, internet, televizoare şi telefon. Mai mulţi investitori din zonă au vrut să cumpere centrul de agrement al Sindicatului din UPT. Suma maximă oferită: 300.000 de euro. Sindicaliştii au spus pas.

Chefuri de pomină…

Lucrările pe terenul de aproximativ 3.000 de metri pătraţi nu s-au oprit la Pojejena. „Vrem să mai amenajăm şi o zonă de camping, o parcare pentru turiști, o terasă de 40 de metri pătraţi, dar şi o fântână arteziană și în jurul ei vom amplasa mai mulți pitici, care vor purta numele fondatorilor”, ne-a mai spus Bordeaşu.

Dacă în centrul de agrement în mod normal sunt 24 de locuri de cazare, o dată pe an, de ziua sindicatului, la baza de la Pojejena are loc un chef de pomină, unde mereu sunt prezenţi peste 100 de invitaţi. În acest an, petrecerea este programată pe 22 iunie.

Comentarii

comentarii