Acasă Actualitate Sindicatul angajaților din Primăria Timișoara va cere în instanță și anularea organigramei...

Sindicatul angajaților din Primăria Timișoara va cere în instanță și anularea organigramei lui Fritz. Recursul pe suspendare, programat pentru luna octombrie

396
DISTRIBUIȚI
Tiberiu Negrei, președintele sindicatului salariaților din primărie

Curtea de Apel Timișoara a stabilit termen pentru dosarul 3407/30/2021 data de 13 octombrie. Este vorba de recursul înaintat de Primăria Timișoara, prin avocații de la SCPA Stănilă și Asociații, la decizia Tribunalului Timiș de a suspenda organigrama votată la mijlocul lunii iunie.

Prima instanță a decis, pe 16 august, suspendarea HCL-ul prin care a fost aprobată restructurarea, pe o perioadă de 60 de zile sau până când se va lua o decizie pe fond, la o eventuală cerere de anulare. Se pare că această eventualitate devine tot mai probabilă, reprezentanții sindicatului salariaților din primărie, cei care au avut câștig de cauză în primă instanță, fiind hotărâți să meargă mai departe și cu cererea de anulare.

„Nu am înregistrat încă acțiunea în contencios pentru anularea HCL, așteptând răspunsul Consiliului Local al Municipiului Timișoara la plângerea prealabilă formulată împotriva HCL cu organigrama. În ședința din data de 07.09.2021, Consiliul Local al Municipiului Timișoara (…) a decis menținerea HCL cu organigrama. Azi, 09.09.2021, am primit adresa prin care ni se comunică menținerea HCL de către Consiliul Local Timișoara. În perioada următoare vom înregistra în contencios-administrativ acțiunea pentru anularea HCL cu organigrama, precum și a tuturor actelor subsecvente”, transmite Tiberiu Negrei, președintele sindicatului.

Vă amintim că în ședința de marți, 7 septembrie, a fost înaintată consilierilor locali plângerea prealabilă a sindicatului, formulată pe 15 iulie. Spre deosebire de ședințele anterioare, acum nu i s-a mai permis lui Negrei să ia cuvântul. Mai mult, într-un răspuns trimis pe 16 august organizației sale, reprezentanții primăriei spuneau că deja fusese luată o decizie de menținere a HCL-ului, lucru considerat de Roxana Iliescu, consilier local PRO România, drept „minciună în acte oficiale”, aceasta sugerând că această plângere prealabilă a fost „încurcată” cu cea a lui Culiță Chiș, discutată în plen încă de la finalul lui iulie.

Comentarii

comentarii