Acasă Actualitate Sindicatul care dă bătăi de cap conducerii Primăriei Timișoara cere suspendarea unui...

Sindicatul care dă bătăi de cap conducerii Primăriei Timișoara cere suspendarea unui concurs de recrutare reluat de curând

DISTRIBUIȚI

Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, numele complet al organizației cu care Primăria Timișoara se judecă în mai multe dosare, are noi nemulțumiri. De această dată, împotriva unui concurs mai vechi al primăriei, reluat de curând. Mai exact, a celui de recrutare a 20 de noi angajați, inițial suspendat odată cu a doua organigramă a administrației Fritz, dar reluat pe 12 decembrie, odată ce primăria a avut câștig de cauză în instanță.

Sindicatul insistă asupra faptului că organigrama a fost aprobată ilegal. De fapt, sunt citate articolele 133 și următoarele din OUG 57/2019 (Codul Administrativ), cele care definesc tipurile de ședințe de consiliu local.

Vă amintim că încă de la început, existau anumite semne de întrebare asupra „ședinței extraordinare convocate de îndată” desfășurate pe 16 martie, cea în care s-a aprobat noua organigramă. În mod normal, pentru convocarea de îndată a ședințelor este nevoie de o urgență clar motivată. Pe ordinea de zi a acelei ședințe era și un proiect pentru refugiații ucraineni, pentru care a fost clară urgența, însă privind nerăbdarea adoptării organigramei încă există anumite dubii. Ar mai fi de amintit, totuși, că aceeași organigramă fusese dezbătută și cu o zi înainte, însă nu a mai fost aprobată din cauza unor „probleme tehnice”.

Revenind la concursul de recrutare, în primă fază, acesta trebuia să aibă proba practică la începutul lunii iunie. Pe 26 mai, însă, Tribunalul Timiș îl suspendă „până la pronunțarea instanței de fond”. Pe 6 decembrie, însă, după ce primăria reușise în instanță să scape de suspendarea organigramei, tot Tribunalul Timiș mai ia o decizie favorabilă municipalității.

Ultima hotărâre privind nesuspendarea organigramei nu este definitivă, iar în paralel există și un dosar pe anularea acesteia, cel care, cel puțin teoretic, este cel „de fond”. În privința primei organigramei a administrației Fritz, cea din iunie 2021, lucrurile sunt clare, sindicatul obținând recent chiar anularea acesteia, la aproximativ un an de când era oricum suspendată. Totuși, reprezentanții primăriei dădeau asigurări că „anularea de către instanță a vechii organigrame nu are niciun impact asupra funcționării Primăriei Municipiului Timișoara” și că „în acest moment, primăria funcționează pe baza organigramei aprobate prin HCL 90/2022, prin care a fost deja abrogată organigrama veche, împreună cu orice alte prevederi contrare.

Comentarii

comentarii