Acasă Eveniment Sindicatul Europol: De mai bine de cinci ani, frontiera României cu Serbia...

Sindicatul Europol: De mai bine de cinci ani, frontiera României cu Serbia este forţată de valuri de imigranţi. Numai anul trecut au fost depistate 46.143 persoane

276
DISTRIBUIȚI

Sindicatul Europol transmite, după accidentul cu imigranţi din judeţul Timiş, că, de mai bine de cinci ani, frontiera României cu Serbia este forţată de valuri de imigranţi, presiunea pe poliţiştii frontieră fiind urială. Numai anul trecut au fost depistate 46.143 persoane în trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei, de peste patru ori mai multe decât cu un an înainte.

”De mai bine de cinci ani, frontiera României cu Serbia este forţată de valuri de migranţi, în drumul lor spre Europa de Vest. Aceşti migranţi din Afganistan, Siria sau Irak plătesc sume exorbitante călăuzelor care le promit accesul pe teritoriul României şi facilitarea drumului spre Europa de Vest”, a transmis Sindicatul Europol. 

Sursa citată a precizat că, la frontiera României, au fost depistate numai anul trecut 46.143 persoane în trecere sau tentativă e trecere ilegală a frontierei, numărul acestora fiind de aproximativ 4,4 ori mai mare faţă de 2019 când au fost depistate 10.551 persoane.

”Presiunea asupra colegilor noştri poliţişti de frontieră este uriaşă în această perioadă, fiind delegaţi colegi în această zonă de la toate inspectoratele teritoriale ale Poliţiei de Frontieră. Deşi atenţia opiniei publice este îndreptată în aceste zile asupra situaţiei valului de migranţi de la frontiera Poloniei cu Belarus, în România, frontieră externă a Uniunii Europene, acest aflux de migranţi există mai bine de cinci ani de zile şi nu există niciun orizont se timp cu privire la stoparea acestui fenomen”, au mai transmis sindicaliştii. 

O maşină care transporta 12 imigranţi s-a răsturnat în localitatea Iecea Mică din judeţul Timiş. Doi migranţi au decedat şi alţi zece au fost răniţi. 

Şoferul care conducea maşina, un tânăr de 22 de ani, a fugit de la locul accidentului, dar s-a predat ulterior la Poliţie. 

Comentarii

comentarii