Acasă Administraţie Sistarea finanţării proiectului european de modernizare a Spitalului Judeţean, aprobată de CJ

Sistarea finanţării proiectului european de modernizare a Spitalului Judeţean, aprobată de CJ

DISTRIBUIȚI

spital judetean timisConsilierii judeţeni timişeni au aprobat luni, încetarea Contractului de finanţare a proiectului “Modernizare Ambulator de Specialitate Spital Clinic de Urgenţă ‘Pius Brânzeu’ Timişoara”, după ce banii europeni pentru acesta au fost pierduţi întrucât nu s-a prezentat nimeni la cele două licitaţii organizate de CJ Timiş.
“S-a votat încetarea finanţării pentru modernizarea Ambulatorului Spitalului Judeţean pentru că nu am reuşit, până la 31 decembrie 2015, să fie atraşi banii pentru aparatură din fonduri europene. Rămân banii (alocaţi de Consiliul Judeţean Timiş, n.r.) pentru reparaţii şi modernizări în construcţii şi am propus proiectul în continuare pentru finanţarea europeană 2014-2020. De această dată, l-am pus pe primele locuri, nu pe listă de rezervă. Va fi realizat, dar cu întârziere”, a declarat luni, presei, Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş.
Administraţia judeţeană a început, deja, pregătirile pentru montarea aparaturii care va fi achiziţionată, alocând în acest scop, până acum, 1,4 milioane de lei.
Consilierii liberali au cerut, în plen, schimbarea abordării în ceea ce priveşte proiectele cu finanţare europeană, întrucât toate cele trei astfel de proiecte ale CJ Timiş au fost pierdute.
“Viitorul finanţării proiectelor mari este cel al fondurilor europene. De aceea, solicităm schimbarea abordării lor, pentru a evita eşecuri, pe viitor”, a punctat consilierul Marian Constantin Vasile, fost vicepreşedinte al CJ Timiş.
Pentru Proiectul “Modernizare Ambulator de Specialitate Spital Clinic de Urgenţă ‘Pius Brânzeu’ Timişoara, în valoare de 10 milioane de euro, s-a dorit finanţare pe POR 2007-2014, iar cele două runde ale licitaţiilor vizau achiziţionarea aparaturii de specialitate necesară unităţii medicale.
Titu Bojin a precizat că proiectul de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean s-a pierdut întrucât, iniţial, a fost trecut pe lista secundară de proiecte, reuşindu-se trecerea lui pe lista principală destul de târziu, iar aparatura solicitată de medici este una ultraperformantă şi nu se află în stocul comercianţilor, ci trebuie comandată.
“Timpul a fost foarte scurt şi de aceea, nimeni nu s-a prezentat la licitaţia europeană”, a spus Bojin.

Comentarii

comentarii